default-image

Αινιγματική δήλωση Βενιζέλου για εκλογές

Ελλάδα
Αινιγματική δήλωση Βενιζέλου για εκλογές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φωτιές στον κυβερνητικό συνασπισμό άναψε, αινιγματική δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης από τη Βασιλεία της Ελβετίας, όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο Κορυφής του ΟΑΣΕ.

Ερωτηθείς για τις εξελίξεις στο μέτωπο της οικονομίας ο κ. Βενιζέλος  ανέφερε μεταξύ άλλων, οτι οι αναγκαίες εγγυήσεις που ζητούν οι εταίροι «θα δοθούν εφόσον υπάρχει η βούληση του ελληνικού λαού. Γιατί εμείς ενεργούμε στο όνομα του ελληνικού λαού και πρέπει να έχουμε δύναμη, πρέπει να έχουμε στήριξη εσωτερική για να μπορέσουμε να επιβάλουμε την αλήθεια».

Η δήλωση αυτή ερμηνεύτηκε ως, παράθυρο για ενδεχόμενες εκλογές. Λίγη ώρα μετά τη δήλωση του κ. Βενιζέλου, η Χαριλάου Τρικούπη έσπευσε να τη συνδέσει με το χρονοδιάγραμμα της προεδρικής εκλογής.

Όπως ανέφεραν πηγές του ΠΑΣΟΚ, αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση που οι συζητήσεις αυτές με την τρόικα προχωρήσουν ομαλά, τότε και η διαδικασία ανάδειξης νέου Προέδρου της Δημοκρατίας θα ξεκινήσει στον χρόνο που έχει ανακοινωθεί. Αν τα πράγματα δεν πάνε καλά, τότε πρέπει να επισπευσθεί η ημερομηνία έναρξης της διαδικασίας ανάδειξης Προέδρου της Δημοκρατίας και σε περίπτωση που δεν βρεθεί ο αριθμός των 180 βουλευτών, η χώρα θα πάει σε εκλογές».

Σαμαράς: Δεν έχω εκλογές

Κατηγορηματικά απέκλεισε το ενδεχόμενο εκλογών ο  πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς

Σε σύσκεψη με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή, με αντικείμενο την επικείμενη συνταγματική αναθεώρηση ο πρωθυπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εκλογές, ποίες εκλογές; Έχετε συνδικαλιστικές εκλογές; Γιατί εγώ δεν έχω».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News