default-image

"Φιστίκιος ο Αιγινίτης 2" την Παρασκευή στο Επιμελητήριο

Κρήτη
"Φιστίκιος ο Αιγινίτης 2" την Παρασκευή στο Επιμελητήριο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αύριο Παρασκευή θα γίνει στην αίθουσα "Καστελλάκη" του Επιμελητηρίου Ηρακλείου η παρουσίαση του βιβλίου του Μάνου Γαβρά "Φιστίκιος ο Αιγινίτης 2".

Πρόκειται για εφηβική λογοτεχνία με πολύ χιούμορ και ατελείωτες εσωτερικές αναζητήσεις παιδιών και εφήβων. Την παρουσίαση θα κάνει η δημοσιογράφος Αδριανή Αγγελιδάκη.

Λέει ο ίδιος συγγραφέας στο σημείωμά του για το βιβλίο:

«Είχα μια κρυφή ελπίδα ότι τώρα που έχω γίνει και λίγο φίρμα με το πρώτο βιβλίο που μου έγραψε ο κύριος Μάνος - να 'ναι καλά ο άνθρωπος - η Αφροδίτη, που είναι και η ωραία της τάξης, θα μου έδινε επιτέλους λίγη σημασία, ρε παιδί μου. Αλλά, δυστυχώς, τζίφος η υπόθεση. Αυτή, άμα δε γίνω μπεστ σέλερ στους New York Times στη χειρότερη, ούτε να με βλέπει δε θα θέλει. Είναι που έχει "χαμηλά στάνταρτς", που σας έλεγα και στο πρώτο βιβλίο.

Άντε να δούμε μήπως καταφέρω τίποτα στο δεύτερο βιβλίο, το "Αρχαία Ελλάδα, Έχεις Ταλέντο", μπας και το ρίξω το μωρό στο τέλος, γιατί, αν συνεχίσω έτσι - και κοντός και single - δε με βλέπω να την παλεύω για πολύ ακόμα.

Άντε, τα λέμε μέσα στο βιβλίο, παιδιά.

Και μη βιαστείτε να με κοροϊδέψετε, γιατί πίσω έχει ο Φιστίκης την ουρά, που λένε και οι μεγάλοι».

«Το μήνυμά μου προς τα παιδιά είναι πως πρέπει να συνεχίσουν να προχωρούν παρά τις δυσκολίες της ζωής και της καθημερινότητάς τους», επισημαίνει ο Μάνος Γαβράς μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στην Αγγ. Δουλγεράκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News