default-image

Ειδική εκδήλωση στη ΛΑΕΔ για την Παγκόσμια Ημέρα των ΑΜΕΑ

Ελλάδα
Ειδική εκδήλωση στη ΛΑΕΔ για την Παγκόσμια Ημέρα των ΑΜΕΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με την παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ) ειδική εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία (ΑΜΕΑ).

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο αρχηγός ΓΕΑ (Ι) αντιπτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς και ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς.

Στην εκδήλωση συμμετείχε αντιπροσωπεία Αναπήρων Πολέμου, καθώς και ΑΜΕΑ τέκνα ή γονείς του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Κατά τον χαιρετισμό του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επισήμανε τα ακόλουθα:

«Με ιδιαίτερα μεγάλη χαρά και συγκίνηση προσέρχομαι σήμερα, σε αυτή τη συνάντησή μας. Μια συνάντηση όπως την αισθάνομαι εγώ, θα μου επιτρέψετε, κομβικής σημασίας, γιατί έχει σαν επίκεντρο το παιδί, τον άνθρωπο και την κοινωνική αλληλεγγύη, αν θέλετε, τη σχέση μεταξύ μας.

Βρισκόμαστε εδώ και ενώνουμε τις δυνάμεις μας σε ένα εξαιρετικά ευαίσθητο έργο, αυτό της αναγνώρισης και του σεβασμού προς τη διαφορετικότητα και προς την κοινωνική συμμετοχή.

Ο τρόπος που η κοινωνία αντιμετωπίζει τα παιδιά και την εκπαίδευσή τους είναι συνήθως ενδεικτικός του επιπέδου ανάπτυξής της. Ακόμα περισσότερο, το επίπεδο της Ειδικής Αγωγής που εφαρμόζεται και ο τρόπος εξέλιξής της σε μια κοινωνία είναι στην ουσία, η ίδια η πορεία αυτής της κοινωνίας, καθρεφτίζει τις κοινωνικές στάσεις, τις συμπεριφορές και τις αντιλήψεις.

Η επένδυση στην παιδική ηλικία είναι η πιο αποτελεσματική επένδυση που μπορεί να κάνει ένα Κράτος. Έτσι μπορεί να σπάσει τον κύκλο της ανέχειας, κάθε κράτος, κάθε σύγχρονο κράτος. Επενδύοντας στα παιδιά η Πατρίδα μας, επενδύει στο μέλλον, στο αύριο.

Και στο σημείο αυτό είναι καθοριστική η συμβολή όλων μας, θα μου επιτρέψτε να πω, και των Ενόπλων Δυνάμεων της Πατρίδας μας, ώστε να προωθηθούν πολιτικές συνδεδεμένες με τις πραγματικές συνθήκες που βιώνουν τα παιδιά μας, σήμερα, στη δύσκολη, πιεσμένη, φορτισμένη καθημερινότητά τους.

Είναι υποχρέωση όλων και βασική προτεραιότητα της σημερινής Κυβέρνησης, σε αυτή την προσπάθεια εθνικής σωτηρίας, η δημιουργία μιας κοινωνίας αλληλεγγύης και αρμονικής συνύπαρξης, μιας κοινωνίας που θα χαρακτηρίζεται από ανθρωπιά και από αλτρουισμό, με όλους τους πολίτες ενεργούς.

Έχει γίνει πλέον κατανοητό ότι το πρόβλημα των ατόμων με ειδικές ανάγκες δεν πηγάζει από φυσικούς ή νοητικούς περιορισμούς, αντίθετα πηγάζει από περιορισμούς που θέτει η κοινωνική απάθεια και η αδιαφορία.

Πρέπει να ξεπεράσουμε αναχρονιστικές αντιλήψεις, να αντιληφθούμε ότι δεν μας περισσεύει κανείς, ότι τα άτομα με ειδικές ανάγκες είναι καθ' αυτά και καθ' όλα ισότιμα μέλη της κοινωνίας μας. Εμείς οφείλουμε να επενδύσουμε στις ιδιαίτερες ικανότητές τους, να βελτιώσουμε τις συνθήκες ζωής και το φυσικό και κοινωνικό μας περιβάλλον, ώστε να αυξηθεί η απόδοση και η συμμετοχή των ατόμων αυτών στην κοινωνική ζωή.

Και επειδή μας τιμούν με την παρουσία τους και ανάπηροι πολέμου, άνθρωποι που κατέβαλαν το υψηλότερο τίμημα στην υπηρεσία της Πατρίδας, η βελτίωση όλων αυτών των συνθηκών και η διευκόλυνση της καθημερινότητας των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες συνιστά υποχρέωση και αναγνώριση και αυτής της τεράστιας συνεισφοράς.

Είστε εσείς η ζωντανή ιστορία του τόπου μας, υπόμνηση ηρωϊσμού στο βωμό της εθνικής αλλά και της ατομικής αξιοπρέπειας. Η Πατρίδα, το Κράτος οφείλει να πράττει τα δέοντα με τον προσήκοντα σεβασμό.

Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με ιδιαίτερο αίσθημα ευθύνης, παίρνουμε μέτρα διευκόλυνσης του προσωπικού και των οικογενειών με Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, συμμετέχουμε ενεργά και προχωρούμε σε δράσεις που διασφαλίζουν την κοινωνική ισότητα και δικαιοσύνη ανάμεσα στους πολίτες, παράλληλα προωθούν τα μέτρα αυτά, την ιδέα της αμοιβαίας υποστήριξης, της κοινωνικής αλληλεγγύης. Η επαφή αυτή μαζί σας, πολλές φορές, δείχνει το δρόμο σε όλους μας, πως μπορούμε να γίνουμε καλλίτεροι άνθρωποι, σωστότεροι στις αποφάσεις μας.

Επιτρέψτε μου, να χαιρετήσω θερμά τη σημερινή μας συνάντηση και τα δείγματα που αυτή η συνάντηση μπορεί να προσφέρει. Συμπαραστέκομαι με όλη μου τη δύναμη σε όσους προσφέρουν στο παιδί και στο μέλλον του τόπου μας, όσους υπηρετούν τον άνθρωπο και υπηρετούν αξίες, όσους δείχνουν διάθεση για ενεργό συμμετοχή στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των Ελλήνων πολιτών, τελικά στη βελτίωση της ψυχής όλων μας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News