default-image

Ν. Μαριάς: "Να καταργηθεί άμεσα το Δουβλίνο ΙΙΙ"

Ελλάδα
Ν. Μαριάς: "Να καταργηθεί άμεσα το Δουβλίνο ΙΙΙ"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ανάγκη λήψης μέτρων για την παράνομη μετανάστευση επισήμανε μιλώντας στις 25 Νοεμβρίου στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ο αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες, ευρωβουλευτής καθηγητής κ. Νότης Μαριάς.

Ο κ. Μαριάς απευθυνόμενος στον επίτροπο κ. Αβραμόπουλο τόνισε ότι το θέμα της παράνομης μετανάστευσης χτυπάει κυρίως τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου, οι οποίες υποφέρουν και έχουν φτωχοποιηθεί λόγω των μνημονίων και της σκληρής δημοσιονομικής προσαρμογής και ως εκ τούτου είναι δύσκολο να αντιμετωπίσουν τις τεράστιες μεταναστευτικές ροές τις οποίες δέχονται.

Επιπλέον ο ευρωβουλευτής αναφέρθηκε στο ζήτημα της κοινοτικής αλληλεγγύης, επισημαίνοντας ότι πρέπει να υπάρχει κατανομή των μεταναστευτικών ροών σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και αυτή η κατανομή θα πρέπει να γίνει με βάση τρία κριτήρια:

Να είναι ανάλογη της έκτασης, του πληθυσμού και του ΑΕΠ των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε ότι η Ελλάδα, δεν αντέχει άλλους παράνομους μετανάστες όπως και η Ιταλία. Πρέπει λοιπόν να καταργηθεί το Δουβλίνο ΙΙΙ καθώς δεν μπορεί η Ελλάδα να μετατρέπεται σε αποθήκη ψυχών.

Η παρέμβαση του Νότη Μαριά:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News