Ελλάδα

Αντ. Σαμαράς: "Με υπευθυνότητα η διαπραγμάτευση"

«Η διαπραγμάτευση γίνεται με υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα», τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση "Looking globally from Athens" για τα τριάντα χρόνια του Κέντρου Ναυτιλίας, Εμπορίου και Χρηματοπιστωτικών της Cass Business School του City University London. «Στη δύσκολη διαπραγμάτευση με την τρόικα στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα προκειμένου να ολοκληρώσει την τελική αξιολόγηση του παρόντος προγράμματος και να μπει σε μια νέα φάση», επεσήμανε, «η κυβέρνηση κοιτά μπροστά».

Ο πρωθυπουργός τόνισε «βγαίνουμε από μια δύσκολη περίοδο επιτυχημένων δημοσιονομικών προσαρμογών. Υλοποιήσαμε δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Μπαίνουμε σε μια νεα εποχή, σε μια νέα περίοδο βιώσιμης ανάπτυξης, μειώνοντας συνεχώς την ανεργία« είπε και πρόσθεσε πως η Ελλάδα έχει κερδίσει έδαφος στο θέμα της ανταγωνιστικότητας, όπου τα τελευταία χρόνια βρισκόταν πολύ χαμηλά.

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε πως η Ελλάδα αναδεικνύεται σε έναν παράγοντα σταθερότητας σε μια ασταθή περιοχή, όπως αυτή της ανατολικής Μεσογείου, και έκανε λόγο για ένα νέο γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό περιβάλλον, που διαμορφώνεται στην περιοχή.

Σχόλια