default-image

Γ. Μιχελογιαννάκης: "Δεν είναι η ζωή μπαλάκι του πινκ πονκ"

Ελλάδα
Γ. Μιχελογιαννάκης: "Δεν είναι η ζωή μπαλάκι του πινκ πονκ"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Είναι αδιανόητο όταν το κράτος δίνει δικαίωμα σε κάποιον να σπουδάσει, να του στερεί το δικαίωμα στο να κάνει πράξη το στόχο που μάλιστα επιτεύχθηκε με εξετάσεις», αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννης Μιχελογιαννάκης με αφορμή την απεργία πείνας του Νίκου Ρωμανού, ο οποίος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση σε νοσοκομείο των Αθηνών, καθώς αρνείται να σιτιστεί, αφού το Δικαστικό Συμβούλιο απέρριψε το αίτημά του να βγει από τις Φυλακές Κορυδαλού, όπου κρατείται και να παρακολουθήσει τα μαθήματα στη Σχολή στην οποία πέτυχε την εισαγωγή του.

«Παρακολουθούμε αυτές τις μέρες ένα απίστευτο πινκ πονκ ευθυνών, αρμοδιοτήτων, φοβίας αποφάσεων, την στιγμή που κάποιος βρίσκεται σε απεργία πείνας όπως ο κύριος Ρωμανός», τονίζει ο κ. Μιχελογιαννάκης και επισημαίνει «ως γιατρός γνωρίζω τα επ' απειλούμενα της απεργίας πείνας που μπορεί να κοστίσουν μια ανθρώπινη ζωή».

Και καταλήγει στη γραπτή του δήλωση: «Αλήθεια, όταν το κράτος ζητά κάτι από τον πολίτη πως ξεπερνά την γραφειοκρατία και όταν ο πολίτης ζητά κάτι από το κράτος ενεργοποιούνται δεκάδες μηχανισμοί για να του στερήσουν το δικαίωμα. Προς θεού μια ηλεκτρολυτική διαταραχή μπορεί να φέρει θάνατο και αυτό το ξέρουμε καλά εμείς οι καρδιολόγοι. Λύση λοιπόν εδώ και τώρα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News