Ελλάδα

Στην άτυπη σύνοδο των υπουργών Δημόσιας Διοίκησης ο Κ. Μητσοτάκης

Στην Άτυπη Ευρωπαϊκή Σύνοδο των υπουργών Δημόσιας Διοίκησης, στη Ρώμη, θα συμμετάσχει, την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης. Η Σύνοδος πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ιταλικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι υπουργοί Διοικητικής Μεταρρύθμισης της Ε.Ε., που συναντιούνται μετά από 7 χρόνια, θα συζητήσουν την ανάγκη βελτίωσης των δημοσίων διοικήσεων μέσα από αντίστοιχες μεταρρυθμιστικές προσπάθειες, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη στις χώρες - μέλη. Στο πλαίσιο αυτό, στην κορυφή της ατζέντας θα βρεθεί η ανάγκη εκσυγχρονισμού των διοικητικών συστημάτων που αποτελεί κορυφαία  προτεραιότητα σε ολόκληρη την Ε.Ε.

Ο κ. Μητσοτάκης θα έχει την ευκαιρία να αναφερθεί στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που υλοποιούν η Κυβέρνηση και το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για τον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης προς όφελος των πολιτών και των επιχειρήσεων.

Στο περιθώριο της Συνόδου, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με την Ιταλίδα ομόλογό του Μαρία Άννα Μαντία, με την οποία θα συζητήσουν για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο, που προωθούν οι δυο Κυβερνήσεις.

Σχόλια