Ελλάδα

Την ίδρυση νέου κόμματος προανήγγειλε ο Π. Μπαλτάκος

Την πρόθεσή του να ιδρύσει πολιτικό κόμμα ανακοίνωσε, ο πρώην Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος.

Μιλώντας στην εκπομπή Live U στο Star, ο κ.Μπαλτάκος ανέφερε: «Εγώ και αρκετοί άλλοι ετοιμάζουμε ένα νέο κόμμα. Υπάρχει μία τάση στον ευρύτερο χώρο μας, που είναι ο κεντροδεξιός και δεξιός χώρος, η οποία τάση λέει ότι υπάρχει κάποιο κενό ανάμεσα στη ΝΔ, η οποία έχει πλέον πιο κεντρώα πολιτική και στα άλλα κόμματα της δεξιάς. Το κενό αυτό θα μπορούσε να καλυφθεί από ένα αμιγώς δεξιό κόμμα. Γίνονται λοιπόν αρκετές συζητήσεις, ανιχνευτικές και άλλες πιο προχωρημένες για την πιθανότητα δημιουργίας ενός τέτοιου δεξιού κόμματος, το οποίο θα έχει χαρακτηριστικά, που σχετίζονται με την παράδοσή μας, με την ορθοδοξία φυσικά και με τον χώρο των σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων γενικότερα. Τέτοιες συζητήσεις γίνονται και είναι πολύ προχωρημένες».

Όπως τόνισε μάλιστα, αν υπάρξει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, οι άνθρωποι που δουλεύουν για το νέο αυτό κόμμα, βρίσκονται σε ετοιμότητα, ώστε να συμμετάσχουν στη διαδικασία και να διεκδικήσουν την ψήφο των Ελλήνων πολιτών.

«Υπάρχει μια ετοιμότητα και ο χρόνος μέχρι να γίνουν εκλογές είναι υπεραρκετός. Το θέμα είναι αν υπάρχει σκοπιμότητα. Εκείνο που θέλουμε να κάνουμε όλοι εκείνοι που συζητάμε γι' αυτό το ζήτημα δεν είναι να κάνουμε κακό στην παράταξή μας, ούτε να κάνουμε κακό στη χώρα. Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι καλό και συνεπώς μας απασχολεί η σκοπιμότητα δημιουργίας μιας τέτοιας κίνησης», διευκρίνισε ο κ. Μπαλτάκος.

Όσο για το όνομα του κόμματος που σκέφτονται να δημιουργήσουν; Ο πρώην Γενικός Γραμματέας απάντησε:

«Η σκέψη είναι να το πούμε Ρίζες. Εμείς είμαστε κοντά στην παράδοση, πιστεύουμε στην παράδοση και στην ορθόδοξη παράδοση του ελληνικού λαού και γι' αυτό νομίζουμε ότι η λέξη Ρίζες είναι η πιο εκφραστική».

Όπως ανέφερε, ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της κυβέρνησης, ο κ. Ζώης και ο κ. Καπερνάρος, είναι ανάμεσα στους ανθρώπους που συμφωνούν με την δημιουργία της κίνησης αυτής.

Σε ότι αφορά τις σχέσεις του με τον πρωθυπουργό, ο κ. Μπαλτάκος ανέφερε: «Ξέρω τι κάνει, ξέρει τι κάνω και θα πω ένα ποίημα του Ρίτσου: "καταλαβαινόμαστε τώρα, δεν χρειάζονται περισσότερα". Αυτό θα πει ότι δεν χρειάζεται να επικοινωνείς με κάποιον, με τον οποίο γνωρίζεσαι καλά. Οι λέξεις και οι φράσεις είναι γι' αυτούς που δεν γνωρίζονται».

Σχόλια