default-image

Ελεύθερος ο Λάκης Γαβαλάς

Life
Ελεύθερος ο Λάκης Γαβαλάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεκτό έκανε το Δικαστήριο το αίτημα του σχεδιαστή μόδας Λάκη Γαβαλά, ο οποίος συνελήφθη για έβδομη φορά για χρέη προς το Δημόσιο, να ρυθμιστεί σε δόσεις το ποσό των 70 χιλιάδων ευρώ που οφείλει.

Το δικαστήριο αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο, κρίνοντας πως τα χρήματα θα καταβληθούν εντός 3 ετών σε 36 ισόποσες δόσεις, με έναρξη τη 15η Ιανουαρίου. Σε περίπτωση που δεν ανταποκριθεί σε μια δόση, θα εκτίσει την ποινή του, αναφέρει το naftemporiki.gr.

Ο γνωστός σχεδιαστής συνελήφθη προς εκτέλεση καταδικαστικής απόφασης πέντε ετών που του επιβλήθηκε πριν από λίγες μέρες, εξαγοράσιμη προς 20 ευρώ τη μέρα.

Ο κ. Γαβαλάς υποστήριξε στο δικαστήριο πως βρίσκεται σε πλήρη οικονομική αδυναμία και πως αδυνατεί να πληρώσει το ποσό που οφείλει.

«Λόγω της κρίσης βρέθηκα το 2010 σε αδιέξοδο. Ζητήσαμε βοήθεια από τις τράπεζες δεν θα την έδωσαν και τον τελευταίο καιρό διασύρομαι καθημερινά. Ποιος με αυτό το διασυρμό θα σκεφτεί σοβαρά για μένα; Εγώ δουλεύω σε ένα κανάλι, προσπαθώ να ζήσω, τι άλλο να κάνω; Δώστε μου τη δυνατότητα να βρω την ηρεμία μου, να φέρω χρήματα στη χώρα μου. Όταν πλήρωνα μισθό 6.000 ευρώ στη νύφη του πρωθυπουργού κανείς δεν είπε ο Λάκης είναι καλός. Μου έχουν κατάσχει ακόμα και το μισθό που παίρνω από τον "ΑΝΤ1" για τη συνεργασία μου. Είναι σαν να μου λένε πήγαινε στη φυλακή», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γαβαλάς, ενώ απαντώντας σε ερώτηση του δικαστηρίου πού θα βρει τα χρήματα να πληρώνει τη δόση κάθε μήνα απάντησε: «Θα με ελεημονήσουν οι φίλοι μου».

Όπως σημειώνει το naftemporiki.gr, ο Λάκης Γαβαλάς από την πρώτη στιγμή έχει παραχωρήσει στο Δημόσιο τρία ακίνητα αξίας 40 εκατομμυρίων ευρώ βάσει εκτιμήσεων ξένων οίκων, ποσό που υπερκαλύπτει την απαίτηση των 17 εκατομμυρίων του Δημοσίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News