Ελλάδα

Οίκος Capital κατά ΣΥΡΙΖΑ, Γ.Σταθάκη, Γ.Μηλιού

Ιδιαίτερα αρνητικός εμφανίζεται ο εκπρόσωπος του μεγάλου επενδυτικού οίκου Capital που διαχειρίζεται πάνω από 1,3 τρισ. δολάρια παγκοσμίως, από την παρουσίαση των οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ που έγινε στο Λονδίνο, από τους Γιώργο Σταθάκη και Γιάννη Μηλιό.


Στο συνοπτικό report που έστειλε μετά το τέλος της ενημέρωσης αναφέρει με γλαφυρό τρόπο πως οι παρόντες εκπρόσωποι των funds αποκόμισαν την εντύπωση πως πρέπει να πουλήσουν τα πάντα στην Ελλάδα.

Κι αυτό γιατί κατά τη γνώμη του κ. Sponer, το πρόγραμμά τους είναι χειρότερο και από εκείνο των κομουνιστών. 


Μοιράζεται μάλιστα με τους μετόχους και τους επενδυτές του Capital και την εκτίμησή του, μετά από όσα άκουσε, πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ πετύχει στις εκλογές την απόλυτη πλειοψηφία. Θα επαναληφθεί το σενάριο της Κύπρου, πιστεύει, με μαζική φυγή καταθέσεων, ενώ οι επιχειρήσεις θα μεταφέρουν ό,τι μπορούν στο εξωτερικό και θα υπάρξει απόλυτος τερματισμός ξένων επενδύσεων, σύμφωνα με το protothema.gr.

Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη υποστηρίζουν ότι στη συνάντηση των κυρίων Σταθάκη και Μηλιού με διαχειριστές κεφαλαίων, τραπεζίτες και άλλα στελέχη του City στο Λονδίνο δεν παρίστατο ο κ. Joerg Sponer της Capital, ο οποίος υπογράφει το επίμαχο email. 

Σχόλια