default-image

Σε... κρίση και τα γραφεία κηδειών

Ελλάδα
Σε... κρίση και τα γραφεία κηδειών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακόμη και η "βιομηχανία" των κηδειών, αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στην Ελλάδα της ύφεσης!

Αν και τα κλισέ θέλουν το συγκεκριμένο επαγγελματικό κλάδο να μην κινδυνεύει ποτέ από κρίση, αφού το «μοιραίο»- που αποτελεί το αντικείμενο εργασίας- είναι αναπόφευκτο. Κι όμως, ακόμη και τα γραφεία τελετών πλήττονται από τα οικονομικά προβλήματα.

Μάλιστα, για να προσελκύσουν «πελάτες», οι εργολάβοι καταφεύγουν σε εκπτωτικά πακέτα, αναλαμβάνοντας τελετές ακόμη και με δόσεις των 50 ευρώ το μήνα , καθώς οι Ελληνες ξοδεύουν όσο λιγότερα μπορούν ακόμη και στο τελευταίο «αντίο» σε αγαπημένα τους πρόσωπα.

«Κρατάμε τεφτέρια και δίνουμε βερεσέ. Δυστυχώς, υπάρχουν άτομα που δίνουν μία προκαταβολή και ύστερα πληρώνουν με δόσεις ακόμη και 50 ευρώ το μήνα. Οταν κάποιος είναι άνεργος ένα-δύο χρόνια, πέθανε ο πατέρας του και δεν έχει να πληρώσει, δεν μπορώ να του να περάσει έξω από το γραφείο», λέει ο Κώστας Σιάτρας, ιδιοκτήτης γραφείου τελετών, μιλώντας στον «Ελεύθερο Τύπο».

Ετσι, πλέον σχεδόν όλοι οι εργολάβοι έχουν διαμορφώσει ιδιαίτερα πακέτα προσφορών, δίνοντας ακόμη και δώρο τον καφέ της παρηγοριάς, ή το στολισμό για την τελετή.

Την ίδια ώρα, αυξάνονται οι αποτεφρώσεις στη χώρα μας, που παρουσιάζουν άνοδο 10-15% τα τελευταία χρόνια. Κάθε έτος αποτεφρώνονται στη Βουλγαρια οι σοροί περισσοτέρων από 1.000 Ελλήνων. Σύμφωνα με τους επαγγελματίες του χώρου, ο αριθμός αυτός θα τριπλασιαστεί αν ανεγερθεί αποτεφρωτήριο στην Ελλάδα, καθώς το κόστος της διαδικασίας θα μειωθεί στο μισό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News