Ελλάδα

Τσίπρας: "Στο κατώφλι ιστορικής πολιτικής αλλαγής η Ελλάδα"

Την πεποίθηση ότι η «επικείμενη ανάληψη της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα», θα λειτουργήσει ως κίνητρο για το συνολικό, πολιτικό αναπροσανατολισμό των προοδευτικών και σοσιαλδημοκρατικών δυνάμεων στον ευρωπαϊκό Νότο, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σήμερα στο συνέδριο του Transform Europe στη Φλωρεντία με θέμα «η νεοφιλελεύθερη ατζέντα και η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία».

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι από την περιφέρεια της Ευρώπης μπορεί να ξεκινήσει η ανατροπή της νεοφιλελεύθερης ηγεμονίας στην Ευρώπη. Για το ελληνικό πολιτικό σκηνικό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται ήδη στο κατώφλι μιας ιστορικής πολιτικής αλλαγής και σύντομα ο ΣΥΡΙΖΑ θα κληθεί να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Σ' αυτό το πλαίσιο, πρόσθεσε, από τώρα, επιδιώκουμε τη συνεργασία κυβερνήσεων, αλλά και πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, ξεκινώντας από τον ευρωπαϊκό Νότο. Μια τέτοια συνεργασία θα αξιοποιήσει τη θετική δυναμική η οποία θα αναπτυχθεί με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

«Από τη περιφέρεια της Ευρώπης μπορεί να ξεκινήσει η ανατροπή της νεοφιλελεύθερης ηγεμονίας στην Ευρώπη. Στην Ελλάδα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Στην Ιρλανδία με το Σιν Φέιν. Στην Ισπανία με τους Podemos και την Ενωμένη Αριστερά. Εδώ, στην Ιταλία, με τον τρόπο που εσείς θα επιλέξετε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το kathimerini.gr, επανέλαβε ότι χρειάζεται διεθνής διάσκεψη για το χρέος για την αναδιάρθρωση των χρεών της Ευρωζώνης εξαπολύοντας επίθεση στη Γερμανία, ενώ έβαλλε και κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Μιλώντας εκτενώς για την κρίση της σοσιαλδημοκρατίας ο κ. Τσίπρας είπε ότι η σημερινή κρίση της σοσιαλδημοκρατίας είναι ταυτόσημη με τη κρίση της Ευρώπης και εκτίμησε ότι η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, για να υπάρξει, θα πρέπει ν' αλλάξει. Διαφορετικά, θα μετατραπεί σε μικρή, συμπληρωματική δύναμη της νεοφιλελεύθερης δεξιάς, «ακριβώς όπως συμβαίνει στην Ελλάδα με το ΠΑΣΟΚ του κυρίου Βενιζέλου», είπε χαρακτηριστικά.

Σχόλια