default-image

Συνελήφθη ο "εγκέφαλος" της απαγωγής 27χρονης στην Κυψέλη

Ελλάδα
Συνελήφθη ο "εγκέφαλος" της απαγωγής 27χρονης στην Κυψέλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξιχνιάστηκε από τις αστυνομικές αρχές η αρπαγή 27χρονης στην Κυψέλη, στα τέλη Οκτωβρίου. Για την υπόθεση συνελήφθη ένας 48χρονος, "εγκέφαλος" της απαγωγής, καθώς και ένας 53χρονος, αμφότεροι Έλληνες πολίτες, ενώ αναζητείται ο συνεργός τους, ο οποίος είναι Αλβανός υπήκοος.

Η αρπαγή  είχε γίνει την 31 Οκτωβρίου και η απαχθείσα αφέθηκε ελεύθερη την 9 Νοεμβρίου, στην ίδια περιοχή, μετά την καταβολή λύτρων. Στο πλαίσιο της έρευνας, εντοπίστηκε οικία στην Αρτέμιδα Αττικής, όπου οι δράστες κρατούσαν την 27χρονη την περίοδο της ομηρίας της.

Η εξιχνίαση της υπόθεσης επιβεβαιώθηκε και με την ανάλυση στοιχείων γενετικού υλικού, όπως αναφέρει το naftemporiki.gr.

ΕΛΑΣ: Παρουσίαση υπόθεσης εξιχνίασης αρπαγής 27χρονης ημεδαπής

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της αρπαγής, της ληστείας, της εκβίασης και απλών σωματικών βλαβών κατά συναυτουργία και κατά συρροή, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Δύο ημέρες αφού είχαν απαγάγει τη νεαρή γυναίκα έξω από την οικία της, οι δράστες είχαν επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον πατέρα της και είχαν απαιτήσει, για την απελευθέρωση της, την καταβολή λύτρων ύψους 10.000.000 ευρώ.

Την ίδια μέρα, οι δράστες άφησαν σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης έξω από το Δημοτικό Στάδιο της Νέας Ιωνίας φάκελο με χειρόγραφο σημείωμα της απαχθείσας.

Το σημείο απελευθέρωσης στη συμβολή των οδών Χίμαιρας και Δαρδανελίων, στην Κυψέλη.

Τις επόμενες ημέρες ακολούθησαν νέες τηλεφωνικές συνομιλίες και διαπραγματεύσεις των δραστών με τον πατέρα της και την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου, οι δράστες συμφώνησαν να τους καταβληθούν ως «λύτρα» 82.500 ευρώ.

Η 27χρονη είχε αφεθεί τελικώς ελεύθερη τις πρώτες πρωινές ώρες της 9ης Νοεμβρίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News