Ελλάδα

Ένταση στη Νομική μετά από αστυνομική επιχείρηση

Ένταση επικρατεί από νωρίς το πρωί στην Νομική μεταξύ αστυνομίας και φοιτητών.

Ο Πρύτανης της Σχολής Θεόδωρος Φορτσάκης αποφάσισε να ζητήσει τη συνδρομή της αστυνομίας, μετά την απόφαση του Φοιτητικού Συλλόγου της Νομικής για κατάληψη της σχολής.

Οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., έκαναν χρήση χημικών για να μην επιτρέψουν στους φοιτητές να εισέλθουν στο κτίριο. 

Οι φοιτητές, κρατώντας πανό, έχουν καταλάβει το ένα ρεύμα κυκλοφορίας της Ακαδημίας, ενώ δυνάμεις της αστυνομίας τους έχουν περικυκλώσει και τους απωθούν βίαια, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος.


Η απόφαση να κλείσει η Νομική από σήμερα, Πέμπτη, έως την Τρίτη, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου ελήφθη χθες από τις πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ, αναφέρει το in.gr.

Ανάλογη απόφαση για κλείσιμο του κτιρίου της ΑΣΟΕΕ από σήμερα έως την Τρίτη έχει ληφθεί και από τις πρυτανικές αρχές του Οικονομικού Πανεπιστημίου. Ήδη, το κτίριο της ΑΣΟΕΕ βρίσκεται υπό αστυνομκό κλοιό.

Σήμερα είχε προγραμματιστεί συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου της ΑΣΟΕΕ, προκειμένου να ληφθεί απόφαση για κατάληψη. 

Σύμφωνα με το in.gr, μόνο το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο θα είναι ανοιχτό στη διάρκεια των τριήμερων εκδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου, που θα κορυφωθούν με την πορεία στην αμερικανική πρεσβεία τη Δευτέρα.Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 7.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός για το τριήμερο.

Σχόλια