default-image

Συλλαλητήριο σήμερα και αναμενόμενη αύξηση των καταλήψεων

Κρήτη
Συλλαλητήριο σήμερα και αναμενόμενη αύξηση των καταλήψεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σήμερα, οι καταλήψεις στο νομό Ηρακλείου αναμένεται να αυξηθούν εξαιτίας και του συλλαλητηρίου που διοργανώνεται στις 11 το πρωί, στην πλατεία Ελευθερίας. Σε επίπεδο Κρήτης, πάντως, χθες εξακολουθούσαν να έχουν φθίνουσα πορεία. Σε όλη την Κρήτη 25 σχολεία είχαν βάλει λουκέτο χθες, εκ των οποίων τα περισσότερα στα Χανιά και κανένα στο Ρέθυμνο.

Οι καταλήψεις γίνονται με βασικά αιτήματα την κατάργηση του "νέου λυκείου" και της τράπεζας θεμάτων, καθώς επίσης και την κάλυψη των κενών θέσεων καθηγητών. Η ΕΛΜΕ Ηρακλείου, το συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών, που στηρίζει την κινητοποίηση, θέτει επιπροσθέτως τα ζητήματα της υποχρηματοδότησης της δημόσιας εκπαίδευσης, της αξιολόγησης και της εθελοντικής εργασίας που προωθείται στα σχολεία.

Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των καθηγητών στη σημερινή κινητοποίηση, η ΕΛΜΕ Ηρακλείου προκήρυξε 3ωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι. Επίσης, το σωματείο των καθηγητών αποφάσισε να κάνει α) παράσταση διαμαρτυρίας στον περιφερειακό και στο διευθυντή Εκπαίδευσης, β) συγκέντρωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου και ώρα 6 το απόγευμα και γ) γενική συνέλευση την Τρίτη 18 Νοεμβρίου και ώρα 7 το απόγευμα στο 3ο Λύκειο.

Σε κάθε περίπτωση, όπως είναι γνωστό, κάθε σχολείου το οποίο υπερβαίνει τις τρεις ημέρες κατάληψη θα κληθεί να αναπληρώσει το χαμένο χρόνο διδασκαλίας, κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα. Αν αυτές δεν επαρκούν, τότε οι μαθητές θα κληθούν να κάνουν μάθημα ακόμα και το καλοκαίρι, αφού - σύμφωνα με το ισχύον προεδρικό διάταγμα - παρατείνεται το σχολικό έτος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News