default-image

Νέος κύκλος καταλήψεων και στην Ιεράπετρα

Ελλάδα
Νέος κύκλος καταλήψεων και στην Ιεράπετρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα Λύκεια και τα Γυμνάσια της Ιεράπετρας συμμετέχουν στις πανελλαδικές καταλήψεις και τις κινητοποιήσεις της μαθητικής κοινότητας, κρατώντας κλειστά τα σχολικά συγκροτήματα της πόλης, οργανώνοντας παράλληλα πορείες διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης.

Από την αρχή της εβδομάδας τα περισσότερα σχολεία της Ιεράπετρας έκαναν συμβολική κατάληψη κατεβαίνοντας σε πορείες διαμαρτυρίας με συνθήματα και πανό στο εμπορικό κέντρο της πόλης. Μετά την τελευταία συνεδρίαση των δεκαπενταμελών τους συμβουλίων, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε πιο οργανωμένες καταλήψεις από το πρωί της Τετάρτης.

Στην πορεία διαμαρτυρίας που έκαναν το πρωί της περασμένης Τρίτης, δεν υπήρχε μεγάλη συμμετοχή μαθητών. Η πορεία διαμαρτυρίας που έγινε το πρωί της Τετάρτης με τη συμμετοχή των μαθητών των τριών Λυκείων, του 1ου Γυμνασίου και μερίδας γονέων και εκπαιδευτικών, που στηρίζουν τις κινητοποιήσεις των μαθητών, ήταν πιο οργανωμένη, είχε μεγάλη συμμετοχή και μεγάλη διάρκεια, αφού οι μικροί διαδηλωτές δεν έμειναν μόνο στο κέντρο της πόλης, αλλά έκαναν πορεία και στους κεντρικότερους δρόμους της.

Οι διαμαρτυρόμενοι μαθητές διεκδικούν πραγματική δημόσια και δωρεάν παιδεία, άμεση κάλυψη των κενών με καθηγητές ειδικοτήτων, και αλλαγές στο εξεταστικό σύστημα. Υποστηρίζουν ότι η ύλη στην οποία καλούνται να εξεταστούν είναι υπερβολικά δύσκολη και ογκώδης, ενώ για την περιβόητη "τράπεζα θεμάτων"  λένε ότι θα πρέπει να καταργηθεί.

Αργά το απόγευμα της Τετάρτης είχαν προγραμματιστεί συνεδριάσεις των συλλόγων γονέων και των δεκαπενταμελών των σχολείων της Ιεράπετρας, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για τη συνέχιση η την αναστολή των κινητοποιήσεων. Το κλίμα είχε διαμορφωθεί πάντως υπέρ της συνέχισης του αγώνα των μαθητών, οι οποίοι έχουν πεισμώσει με τη στάση του υπουργείου Παιδείας και του ίδιου του υπουργού κ. Ανδρέα Λοβέρδου.

Του Νίκου Πετάση

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News