default-image

Συγχαρητήρια στους μαθητές Γαζίου για τη διάκριση στη Φυσική

Κρήτη
Συγχαρητήρια στους μαθητές Γαζίου για τη διάκριση στη Φυσική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαθητές του Γενικού Λυκείου Γαζίου διακρίθηκαν σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πειραμάτων και Κατασκευών Φυσικών Επιστημών, που διεξήχθη το διήμερο 7 και 8 Νοεμβρίου, κατακτώντας τον έναν από τους τρεις επαίνους και παράλληλα αναπληρωματική θέση για την εκπροσώπηση της Ελλάδας σε ανάλογο διεθνή διαγωνισμό.

Με την ευκαιρία αυτής της διάκρισης, η δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου με ανακοίνωσή της εκφράζει τα συγχαρητήριά της στους μαθητές και τους καθηγητές του Γενικού Λυκείου Γαζίου, «για τη σημαντική διάκριση που πέτυχαν στους 8ους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Κατασκευών και Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών, για το πρόγραμμα 2015 "Science on Stage-Europe", που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα».

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος, «η διπλή διάκριση της ομάδας του Λυκείου Γαζίου σε ένα δύσκολο και απαιτητικό διαγωνισμό δείχνει το υψηλό επίπεδο που καθηγητές και μαθητές καταφέρνουν να διατηρούν και μας γεμίζει όλους ελπίδα για το αύριο.

Αξίζουν πολλά μπράβο στους μαθητές της ομάδας "Gazi Air Blasters Team", Νίκη Γκούφα, Κατερίνα Μαρή, Αλεξάνδρα Μπόκα, Αγάπη Σημαιάκη, Λευτέρη Παρασύρη, Χριστιάννα Φωτοπούλου, Σωτηρία Τρούλη, Γρηγόρη Σκουλούδη, Θεόφιλο Ζαϊμάκη, Μιχάλη Γεωργακόπουλο, Μάνο Γιακουμάκη, Μιχάλη Μακρογιαννάκη, Κώστα Μαμουλάκη, Ρίτα Δεσίπρη, Βασίλη Σημαιάκη, Σταύρο Βελιβασάκη, Μανώλη Κονιδάκη, Ιωάννα Φραγκουλάκη, Σήφη Μαλαγαρδή, Εμμανουέλα Μεντουδάκη, Μαρία Αλικάι, Παναγιώτη Σακλαμάκη, Δημήτρη Σπανό και Άγγελο Σκουραδάκη, που ο καθένας από τον τομέα του κατάφεραν το εκπληκτικό αποτέλεσμα.

Αξίζουν επίσης πολλά συγχαρητήρια στους καθηγητές Αστρινό Τσουτσουδάκη (Φυσικής), Γιώργο Σταυρακαντωνάκη (Χημείας) και Παναγιώτη Ασημακόπουλο (θεολόγος) που προετοίμασαν και συνόδευσαν την ομάδα του Λυκείου στην Αθήνα».

Οι Ελεύθεροι Δημότες Μαλεβιζίου συγχαίρουν τους μαθητές

Οι "Ελεύθεροι Δημότες Μαλεβιζίου" συγχαίρουν με τη σειρά τους την ομάδα των μαθητών του Λυκείου Γαζίου και τον υπεύθυνο καθηγητή τους κ. Αστρινό Τσουτσουδάκη «για τις διακρίσεις που κατέκτησαν στον 8ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πειραμάτων και Κατασκευών Φυσικών Επιστημών με κεντρικό θέμα "Διαφωτίζοντας την εκπαίδευση των Φυσικών Επιστημών" ("Illuminating ScienceEducation"), που διεξήχθησαν στις 7 και 8 Νοεμβρίου 2014, στο Ε.Κ.Φ.Ε. Αιγάλεω και την Ελληνική Συντονιστική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Προγράμματος "Οι Φυσικές Επιστήμες στο Προσκήνιο-Ευρώπη" (Scienceon Stage-Europe)», όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν.

«Ο έπαινος που κατέκτησαν οι μαθητές (1 από τους 3) αλλά και η αναπληρωματική θέση για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στο διεθνή διαγωνισμό δείχνει ότι στις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν σήμερα στην εκπαίδευση (μείωση δαπανών, κλίμα ανασφάλειας λόγω της τιμωρητικής αξιολόγησης αλλά και της εφαρμογής του "Νέου Λυκείου") οι καθηγητές μπορούν να εμπνέουν και να οδηγούν τους μαθητές τους ξεφεύγοντας από το εξετασιοκεντρικό σύστημα που προσπαθεί να επιβάλει η κυβέρνηση», επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η δημοτική κίνηση.

«Ο ενθουσιασμός των μαθητών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα δείχνει ότι αν οι καθηγητές αφεθούν ελεύθεροι αγγίζουν την ουσία της παιδευτικής πράξης, δηλαδή την έμπνευση, τη δημιουργία, την αναζήτησης της γνώσης.

Αυτά τα ταξίδια γνώσης προσφέρουν στους μαθητές, περισσότερα από οποιοδήποτε μάθημα, τη χαρά της συνεργασίας και της ανακάλυψης.

Τα χαρούμενα πρόσωπα των μαθητών, παρ' όλη την κούραση, τις ώρες εργασίας τα απογεύματα και τα σαββατοκύριακα, αλλά και τις δύο ημέρες της παρουσίασης των πειραμάτων μας δείχνουν ότι "ανήσυχοι" καθηγητές μπορούν να δώσουν ένα άλλο περιεχόμενο στο σχολείο».

Και οι Ελεύθεροι Δημότες Μαλεβιζίου καταλήγουν: «Είμαστε δίπλα στη Διεύθυνση, τους καθηγητές και τους μαθητές του Λυκείου Γαζίου, τους συγχαίρουμε και τους ευχόμαστε καλή συνέχεια στο δημιουργικό τους έργο και νέες διακρίσεις που δίνουν φως στην προσπάθεια επιβολής σκότους στην Παιδεία».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News