default-image

Προς... διαζύγιο βαίνουν Νότης Μαριάς και ΑΝΕΛ;

Κρήτη
Προς... διαζύγιο βαίνουν Νότης Μαριάς και ΑΝΕΛ;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Δύσκολες στιγμές" περνά η σχέση του Νότη Μαριά με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, καθώς ο ευρωβουλευτής αργά αλλά σταθερά απομακρύνεται από το κόμμα του Πάνου Καμμένου.

Η τελευταία εξέλιξη δείχνει ότι τα πράγματα έχουν φτάσει σε οριακό σημείο και διόλου απίθανο δε φαίνεται οι δύο πλευρές να οδηγηθούν στην οριστική ρήξη: ο Νότης Μαριάς σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό μίλησε για «μνημονιακή διολίσθηση» της παράταξης και προειδοποίησε πως θα διακόψει τη συνεργασία του με τους ΑΝΕΛ εάν στο επικείμενο συνέδριο «επικυρωθεί» η παραβίαση της προγραμματικής συμφωνίας που έχει κάνει με το κόμμα, χαρακτηρίζοντας «τραγικό λάθος» την απόφαση των ΑΝΕΛ να υπερψηφίσουν τη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Η κριτική του Νότη Μαριά επικεντρώθηκε στο γεγονός ότι το επίμαχο νομοσχέδιο περιείχε και την επέκταση της έκτακτης εισφοράς, που αποτελεί μνημονιακή δέσμευση.

Μιλώντας στον ρ/σ ΣΚΑΪ, ο κ. Μαριάς πήρε αποστάσεις από την κομματική γραμμή, λέγοντας ότι ο ίδιος εξελέγη στη βουλευτική του έδρα ως εκπρόσωπος αντιμνημονιακών πολιτών κι όχι ως εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ.

Απάντηση στον Νότη Μαριά έδωσε ο Τέρενς Κουίκ, ο οποίος από τη συχνότητα του ρ/σ Στο Κόκκινο, είπε πως «στο θέμα των οφειλετών προς το δημόσιο εμείς ήμασταν ξεκάθαροι. Είπαμε πως εάν η ρύθμιση αφορά έστω και δέκα φουκαράδες, θα το στηρίζαμε».

Συμπλήρωσε επίσης, ότι το κόμμα καταγράφει άνοδο στις τελευταίες δημοσκοπήσεις και επανέρχεται η εσωτερική ηρεμία. «Εκτός εάν άλλοι θέλουν να αλλάξουν την ατζέντα», σημείωσε με νόημα

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News