default-image

Ο Ερντογάν "τραβάει το σχοινί" για το αέριο

Ελλάδα
Ο Ερντογάν "τραβάει το σχοινί" για το αέριο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν κάνει πίσω στο θέμα των κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην Κυπριακή ΑΟΖ η Τουρκία, όπως δηλώνει ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος ηγέτης εμμένει στην πολιτική της έντασης και της σύγκρουσης, προδιαγράφοντας τη στάση της Τουρκίας για να εξασφαλίσει, είτε απευθείας, είτε μέσω των Τουρκοκυπρίων, πρόσβαση στα μεγάλα ενεργειακά αποθέματα της Ανατολικής Μεσογείου.

«Δεν πρόκειται να κάνω πίσω στο θέμα του φυσικού αερίου στην Κύπρο», φέρεται να είπε ο Ερντογάν εκφράζοντας την πολιτική αυτή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο πρόεδρος της Τουρκίας απέρριψε τις κατευναστικές παρεμβάσεις που έγιναν από διάφορες πλευρές και μέσω σημαντικού πολιτικού παράγοντα με τον οποίο είχε επαφή την περασμένη εβδομάδα και έστειλε, με τα λόγια αυτά ξεκάθαρο μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση.

Η αδιάλλακτη στάση αυτή του Ερντογάν δίνει εκ των πραγμάτων νέα τροπή σε ελληνοτουρκικά, Κυπριακό, αλλά και στις ευρωτουρκικές σχέσεις.

Πάντως είναι αξιοσημείωτο ότι ο τούρκος ηγέτης οδήγησε τη χώρα του σε διπλωματική απομόνωση στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή.

Πάγωσε τις σχέσεις με το Ισραήλ και την Αίγυπτο, ψυχράθηκε με τον Πούτιν λόγω της στάσης του στην Κριμαία και τη Συρία, έκανε καχύποπτο ακόμη και τον Ομπάμα ενώ πλέον προχωράει σε επίδειξη δύναμης επιλέγοντας ως «εύκολο στόχο» την Κύπρο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News