default-image

Καταγγέλλουν τη φίμωση των μαθητών

Ελλάδα
Καταγγέλλουν τη φίμωση των μαθητών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερώτηση προς το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την απόπειρα  φίμωσης στο διαδίκτυο με το "κατέβασμα" της ιστοσελίδας των μαθητικών κινητοποιήσεων, όπως αναφέρουν.

Συγκεκριμένα επισημαίνουν:

Η ιστοσελίδα "Πανελλήνια κατάληψη, όχι στο νέο σύστημα" στο Facebook, στην οποία οι μαθητές, τα συντονιστικά και οι συλλογικότητες επικοινωνούσαν για να οργανώσουν και από εκεί την δράση τους, "έπεσε" μετά από την επικοινωνία του υπουργού Παιδείας  με την εισαγγελία του Αρείου Πάγου καθώς και με την Υπηρεσία Δίωξης του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Μιλώντας από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας, ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέας Λοβέρδος, απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφων για την σχετική σελίδα στο facebook και τόνισε τα εξής:

«Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου επικοινώνησα με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και με τον κ. Μανώλη Σφακιανάκη και τους είπα ότι αν είναι μαθητική η σελίδα στο facebook έχει καλώς, είναι η χρησιμοποίηση της τεχνολογίας από μαθητές. Αν όμως είναι ένας άνθρωπος μίας άλλης ηλικίας που θέλει να καθορίσει την λειτουργία των σχολείων τότε υπάρχει πρόβλημα.

Ζήτησα τον σχετικό έλεγχο. Αυτό έγινε προς τον κ. Σφακιανάκη χθες το βράδυ και μετά την συζήτηση που είχαμε, σήμερα το πρωί προς την κα Κοτζαμάνη».

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες μέχρι αργά χθες το βράδυ (5-11-14) η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δεν είχε λάβει εντολή για διεξαγωγή σχετικής έρευνας.

Επειδή αυτή η ενέργεια εντάσσεται στην τρομοκράτηση του μαθητικού κόσμου δια του αυταρχισμού και της καταστολής και εγείρει ερωτήματα περί της νομιμότητας των ενεργειών,

Ερωτώνται οι υπουργοί:

1. Ποιος έδωσε την εντολή για το κατέβασμα της ιστοσελίδας "Πανελλήνια κατάληψη, όχι στο νέο σύστημα" στο Facebook;

2. Ποια είναι τα ποινικά αδικήματα για τα οποία διετάχθη το κατέβασμα της  ιστοσελίδας;

3. Εν τέλει υπάρχει εμπλοκή της Υπηρεσίας Δίωξης του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σύμφωνα με την προτροπή του υπουργού Παιδείας και αν ναι ποια είναι τα αποτελέσματα της έρευνάς της;

Μεταξύ των βουλευτών που κατέθεσαν την ερώτηση: Κουράκης Τάσος, Κατριβάνου Βασιλική, Φωτίου Θεανώ, Πάντζας Γιώργος, Γεωργοπούλου Έφη,  Βαμβακά Τζένη, Κανελλοπούλου Μαρία, Δριτσέλη Παναγιώτα, Αλεξόπουλος Απόστολος, Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, Αμανατίδης Γιάννης, Μαντάς Χρήστος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News