Ελλάδα

Εκτός κυβέρνησης ο Γ.Στύλιος με παρέμβαση Σαμαρά

Αμεση ήταν η αντίδραση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην χυδαία επίθεση του υφυπουργού Παιδείας Γιώργου Στύλιου στην Λιάνα Κανέλη.

Ο πρωθυπουργός θέσε εκτός κυβέρνησης με συνοπτικές διαδικασίες τον υφυπουργό Παιδείας, ενοχλημένος βαθύτατα από το ατόπημά του.

Η φράση «θέλετε Κασιδιάρη» που εκστόμισε ο υφυπουργός Παιδείας απευθυνόμενος στη Λιάνα Κανέλλη κατά τη διάρκεια αντιπαράθεσής τους στη Βουλή με αφορμή τη συζήτηση ερώτησης που είχε καταθέσει η βουλευτής του ΚΚΕ για τον υποσιτισμό των παιδιών.

«Η κ. Κανέλλη θέλει να με κάνει Κασιδιάρη αλλά δεν θα γίνω Κασιδιάρης. Θέλετε Κασιδιάρη κυρία Κανέλλη! Αλλά δεν πρόκειται ο Στύλιος να γίνει Κασιδιάρης!», είπε ο υφυπουργός Παιδείας και στην αίθουσα της Ολομέλειας επικράτησε χάος!

Είχε προηγηθεί η φράση της κας Κανέλλη «μου ακουστήκατε σαν τη Μαρία Αντουανέτα. Σαν τον μύθο».

Τα... νέα ταξίδεψαν γρήγορα και εκτός από τα ΜΜΕ έφτασαν, μοιραία, και στο Μέγαρο Μαξίμου. Με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να έχει αποδοκιμάσει τον υφυπουργό Παιδείας και τον Ανδρέα Λοβέρδο να παίρνει αποστάσεις, η οργή του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, δεν άργησε να εκδηλωθεί!

Μόλις ενημερώθηκε για τα όσα έγιναν στη Βουλή και τα όσα είπε ο Γιώργος Στύλιος στη Λιάνα Κανέλλη ζήτησε άμεσα την παραίτηση του υφυπουργού Παιδείας. Ουσιαστικά, τον έθεσε εκτός κυβέρνησης με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς να έχει συμπληρωθεί... ώρα από το επεισόδιο. Το μόνο που απομένει είναι να φτάσει στο γραφείο του πρωθυπουργού η επιστολή παραίτησης του κ. Στύλιου.

Λίγο πριν του ζητηθεί η παραίτησή του και σίγουρα κατόπιν εορτής, ο κ. Στύλιος είχε απολογηθεί για τη χυδαία επίθεσή του, ζητώντας συγγνώμη από τη Λιάνα Κανέλλη και κάνοντας λόγο για λεκτική υπερβολή!

Μίλησε για λεκτική υπερβολή εκ μέρους του, χαρακτήρισε λάθος την αναφορά στον Ηλία Κασιδιάρη και δήλωσε πως ζητά συγγνώμη από τη Λιάνα Κανέλλη.

Σχόλια