default-image

"Η απάντηση για τη διαφθορά ήρθε από τον Λ. Ρακιντζή"

Ελλάδα
"Η απάντηση για τη διαφθορά ήρθε από τον Λ. Ρακιντζή"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η κυβέρνηση ζήτησε ονόματα και φωτογραφικές διατάξεις. Την απάντηση την έδωσε ο ίδιος ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρος Ρακιντζής». To παραπάνω αποτελεί δήλωση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου για την απάντηση του Λ. Ρακιντζή στη Βουλή αναφορικά με νομοθετικές ρυθμίσεις που «καλύπτουν παραβάσεις ή απαλλάσσουν από ευθύνες δημόσιους λειτουργούς».

«Η απάντησή του κ. Ρακιντζή- καταρχήν με 14 περιπτώσεις - αποτελεί κόλαφο για την κυβέρνηση, τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και αφήνει έκθετο προσωπικά τον πρωθυπουργό», συνεχίζει ο κ. Καμμένος.

«Αποδεικνύει με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι το μόνο που ενδιαφέρει τηνσυγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ είναι η εφαρμογή των εντολών των δανειστών, καθώς απαλλάσσουν τους τραπεζίτες και την Τράπεζα της Ελλάδος από κάθε ευθύνη στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων, την ώρα που ασφαλιστικά ταμεία και μικροομολογιούχοι καταστράφηκαν από το κούρεμα των ομολόγων.

Το έγγραφο του κ. Ρακιντζή "αδειάζει" κυριολεκτικά την κυβέρνηση, καθώς αποκαλύπτει ξεκάθαρα παραβιάσεις ακόμη και του Συντάγματος, ψήφιση φωτογραφικών διατάξεων, πολλές από τις οποίες με ισχύ λίγων ημερών, ώστε να προλάβουν να ευνοηθούν υμέτεροι.

Ο τοίχος προστασίας, όπως αναφέρει εύστοχα ο επιθεωρητής, "χτίζεται" για να καταλυθεί κάθε έννοια κράτους δικαίου, καθώς παύουν ποινικές διώξεις, απαλλάσσονται υπεύθυνοι για αστικές και ποινικές υποθέσεις, νομιμοποιούνται "δωράκια" και δίνεται άφεση αμαρτιών για παρανομίες σε διοικήσεις εταιρειών που ιδιωτικοποιούνται.

Η κυβέρνηση ξεπερνά κάθε όριο παραβίασης της δημοκρατικής νομιμότητας αφού φτάνει στο σημείο να απαγορεύει στον επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης να υποδεικνύει την άσκηση φορολογικών ελέγχων, ακόμη και εκεί που διαπιστώνει εξόφθαλμη φοροδιαφυγή.

Η κυβέρνηση ζήτησε ονόματα και φωτογραφικές διατάξεις. Την απάντηση την έδωσε ο ίδιος ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης».

Τέλος ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων ζητά «την άμεση αυτεπάγγελτη παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου. Αν και διαβεβαιώνω», όπως αναφέρει, «ότι ούτως ή άλλως, μετά τις εκλογές, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα είμαστε η εγγύηση ότι όλος αυτός ο βόρβορος και η σαπίλα θα καθαρίσουν με προσωπικές αποδόσεις ευθυνών. Κανένας ατιμώρητος».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News