Ελλάδα

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την αθώωση Θ. Χατζηγρηγοράκη

Χαιρόμαστε για την πανηγυρική αθώωση, από το δικαστήριο Χανίων, του Θοδωρή Χατζηγρηγοράκη, αδιόριστου εκπαιδευτικού, μέλους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και υποψήφιο στις περιφερειακές εκλογές με την «Ανυπότακτη Κρήτη», αναφέρει σε δελτίο τύπου της.

Η αθώωση του αποτελεί μια νίκη για το κίνημα αλληλεγγύης και μπορεί να αποτελέσει ένα πρώτο βήμα για την απαλλαγή όλων των αγωνιστών που διώκονται στα Χανιά.

Η δίκη του γινόταν μετά τη σύλληψή του πριν από δύο χρόνια στις διαδηλώσεις για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Ήταν από την αρχή πρόκληση από την πλευρά της ασφάλειας Χανίων να συλλάβει αγωνιστές, που διαδήλωναν για το αυτονόητο, όπως χιλιάδες άλλοι και να τους οδηγήσει σε δίκη. Η απόφαση του δικαστηρίου το αποδεικνύει περίτρανα.

Η ίδια προκλητική στάση της ασφάλειας επαναλαμβάνεται και σε όλες τις διώξεις που εκκρεμούν σε βάρος αγωνιστών με διάφορες αφορμές (απεργιακές κινητοποιήσεις, παρελάσεις, καταλήψεις κτλ).

Η Ανταρσία στα Χανιά δηλώνει απερίφραστα πως θα σταθεί στο πλευρό όσων διώκονται και παραπέμπονται σε δίκες- παρωδίες, επειδή διεκδίκησαν και διεκδικούν τα συνταγματικά- δημοκρατικά δικαιώματά τους.

Οι εργαζόμενοι και οι νεολαία δεν τρομοκρατούνται όποια προσπάθεια κι αν κάνει η ασφάλεια Χανίων για λογαριασμό της κυβέρνησης. Θα μας βρουν μπροστά τους από τους δρόμους μέχρι τα δικαστήρια μέχρι να τελειώσουμε με την κυβέρνηση των μνημονίων και να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας.   

Απαιτούμε να σταματήσουν όλες οι διώξεις σε εργαζόμενους, φοιτητές και μαθητές, υπερασπιζόμαστε

Σχόλια