Ελλάδα

Επίσκεψη αντιπροσωπείας Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας

Από τη συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα με την αντιπροσωπεία του ΚΚ Τουρκίας.

Πολυμελής αντιπροσωπεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας, με επικεφαλής τον σ. Κεμάλ Οκουγιάν, επισκέφθηκε τη χώρα μας από τις 29 Οκτώβρη έως και την 1η Νοέμβρη 2014. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης η αντιπροσωπεία του ΚΚΤ συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ κ. Δημήτρη Κουτσούμπα, τμήματα της ΚΕ και οργανώσεις του ΚΚΕ, καθώς και με το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ.

Στις συναντήσεις συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην παραπέρα ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας των δύο κομμάτων σε όλα τα επίπεδα, η κατάσταση στο διεθνές και ευρωπαϊκό κομμουνιστικό κίνημα και η προετοιμασία της 16ης Διεθνούς Συνάντησης Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων.

Ιδιαίτερα συζητήθηκε η κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ν/Α  Μεσόγειο και οι κίνδυνοι που εγκυμονούνται στην περιοχή από τους ανταγωνισμούς των μονοπωλίων και των αστικών τάξεων, τους  ΝΑΤΟϊκούς  και γενικότερα τους  ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Υπογραμμίστηκε η ανάγκη να δυναμώσει η κοινή δράση και αλληλεγγύη μεταξύ των λαϊκών δυνάμεων στις δύο χώρες, να βαθύνει η συνεργασία των λαϊκών κινημάτων, η κοινή δράση των δύο κομμάτων. Η αντιπροσωπεία του ΚΚΤ συμμετείχε  στο μεγάλο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την 1η Νοέμβρη.

Σχόλια