Ελλάδα

"Απαιτείται ένα μίνιμουμ πολιτικής συναίνεσης"

Στο Προεδρικό  Μέγαρο βρέθηκε το μεσημέρι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας ο οποίος είχε συνάντηση με τον Κάρολο Παπούλια.

Ο κ. Τσίπρας έθεσε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας το πλαίσιο θέσεων και αρχών για «δημοκρατική διέξοδο» από την κρίση. 

«Πρέπει να δώσουμε το μήνυμα στη χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία ότι η Δημοκρατία δεν είναι κίνδυνος», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να δηλώνει πως "απαιτείται ένα μίνιμουμ πολιτικής συναίνεσης".

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας έκανε μια έμμεση αναφορά στο αίτημά του για εκλογές, λέγοντας: «Ο ελληνικός λαός να αποφασίσει ποιο από τα δύο μονοπάτια που ανοίγονται μπροστά του να ακολουθήσει».Αναλυτικά ο διάλογος των δύο ανδρών:

Τσίπρας:
 Πήρα την πρωτοβουλία να σας συναντήσω γιατί βρισκόμαστε ξανά σε κρίσιμο σταυροδρόμι,

Οι επιλογές που πρέπει να κάνουμε είναι κρίσιμες και η κατάσταση δυσχερέστατη

Πρέπει να δώσουμε το μήνυμα στη χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία ότι η Δημοκρατία δεν είναι κίνδυνος.

Ταυτόχρονα, μπορούμε να έχουμε μία στοιχειώδη συνεννόηση για να προχωρήσανε ομαλά, και συνταγμένα, δίνοντας στον λαό το δικαίωμα να κρίνει ποιο από τα δύο θέλει να ακολουθήσει.

Παπούλιας: Είπατε ότι βρισκόμαστε σε κρίσιμη κατάσταση. Σύμφωνα απολύτως με αυτό, Επιβάλλεται η ενότητα των πολιτικών δυνάμεων στην παρούσα φάση και μία ελάχιστη συναίνεση για την αντιμετώπιση των οικονομικών, δινών προβλημάτων της χώρας

Ίσως να επηρεάζομαι από τα χρόνια στο ΥΠΕΞ, αλλά και τα εθνικά προβλήματα είναι κρίσιμα σήμερα και οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να αντιμετωπίσουμε από κοινού τα προβλήματα, ένα μίνιμουμ πολιτικής συναίνεσης και αν γίνει αυτό όλα τα υπόλοιπα θα τα βρούμε.

Τσιπρας: Χαίρομαι πολύ που το ακούω. Νομίζω ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να τα συζητήσουμε όλα σε βάθος. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποκλείει -και υπό προϋποθέσεις δεν αποκλείεται να προτείνει- σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για το χρέος, όπως ζητεί ήδη ο Φώτης Κουβέλης.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Κ. Παπούλιας θα συναντηθεί το απόγευμα με τον Αντ. Σαμαρά, αμέσως μετά την ορκωμοσία (17:30) των νέων υπουργών Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια και Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα, ενώ, η συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, είναι προγραμματισμένη για αύριο, στις 13.00  το μεσημέρι.

Σχόλια