default-image

Και ο Τσίπρας τη Δευτέρα στον Παπούλια

Ελλάδα
Και ο Τσίπρας τη Δευτέρα στον Παπούλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κινητικότητα θα επικρατεί τη Δευτέρα στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου ο Κάρολος Παπούλιας θα δεχτεί, εκτός από τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά, και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα.

Όπως ανακοινώθηκε χθες, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντηθεί τη Δευτέρα στις 2:45 μ.μ. με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ νωρίτερα στη 1 μ.μ., όπως είναι ήδη γνωστό, θα έχει συνάντηση και με τον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να ζητήσει τη συνάντηση με τον Κ. Παπούλια μόλις χθες, λίγη ώρα αφότου ανακοινώθηκε το ραντεβού του προέδρου της Δημοκρατίας με τον πρωθυπουργό.

Πηγές αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας θα συζητήσει «εφ' όλης της ύλης» με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον οποίο θα παρουσιάσει τις θέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόσο για τα οικονομικά όσο και για τα εθνικά θέματα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα επαναλάβει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αποδεχθεί καμία συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές που θα δημιουργήσει αρνητικά τετελεσμένα, ενώ θα διατυπώσει εκ νέου το αίτημα για προσφυγή στις κάλπες, έτσι ώστε να αναδειχθεί μία νέα κυβέρνηση, με νωπή λαϊκή εντολή, η οποία θα διαπραγματευτεί το πρόβλημα του χρέους.

Πηγές της Κουμουνδούρου ανέφεραν ότι ο Αλ. Τσίπρας θα εκφράσει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας την αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στο ενδεχόμενο να διατεθούν τα 11,5 δισ. ευρώ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για άλλους σκοπούς, ενώ θα επαναλάβει τις γνωστές θέσεις του κόμματός του για εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας από τη νέα Βουλή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News