default-image

Χιλιάδες κόσμου στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα

Ελλάδα
Χιλιάδες κόσμου στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πανελλαδικό συλλαλητήριο κόντρα στην ανεργία και στις κυβερνητικές πολιτικές πραγματοποίησε νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου το ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα. Οργανώσεις και φορείς από όλη την Ελλάδα έδωσαν ραντεβού στο κέντρο της Αθήνας με κεντρικό σύνθημα «Δε θα ζήσουμε με τα ψίχουλα».

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν περισσότερα από 1.000 σωματεία, από τον Έβρο ως την Κρήτη και από την Κέρκυρα ως τα Δωδεκάνησα, ενώ για τουλάχιστον όλοι οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα έκλεισαν.

Οι διαδηλωτές από τις μακρινές περιοχές της χώρας ξεκίνησαν το ταξίδι τους για την Αθήνα από το βράδυ της Παρασκευής. Τα ξημερώματα του Σαββάτου έφτασαν στο λιμάνι του Πειραιά διαδηλωτές από την Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου.

Μιλώντας στο συλλαλητήριο ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπας δήλωσε πως «το μεγαλειώδες συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του σε όλη τη χώρα και αγκάλιασε πάνω από 1.000 οργανώσεις εργαζομένων, του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, της νεολαίας, των αγροτών και των γυναικών, δείχνει σήμερα το δρόμο για να μην έχουμε άλλα χαμένα χρόνια, για να αντιμετωπίσουμε τον εμπαιγμό, τον αποπροσανατολισμό, την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και τα διάφορα δικομματικά παιχνίδια».

Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι «η αντίσταση, ο αγώνας και η λαϊκή συμμαχία είναι η λύση για να υπάρξει σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους, για κατάργηση της φοροληστείας και ανάκτηση όλων των απωλειών των προηγούμενων χρόνων» και κάλεσε το λαό «να γυρίσει την πλάτη σε όσους δήθεν υπόσχονται νέες κυβερνητικές λύσεις και στους νέους μεσσίες που θα μας οδηγήσουν σε νέους αντιλαϊκούς κατήφορους».

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι ανανεώνεται το ραντεβού για τη μεγάλη πανελλαδική απεργία της 27ης Νοεμβρίου και κάλεσε σε οργάνωση της πάλης των εργαζομένων, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για το συμφέρον του λαού και το καλό του τόπου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News