default-image

Φορτσάκης: "Νίκη της νομιμότητας" η συνεδρίαση της Συγκλήτου

Ελλάδα
Φορτσάκης: "Νίκη της νομιμότητας" η συνεδρίαση της Συγκλήτου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολοκληρώθηκε κανονικά η σημερινή συνεδρίαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία διεξήχθη χωρίς διακοπές ύστερα από πολλά χρόνια, κάτι που έκανε στο τέλος της τα μέλη της Συγκλήτου να χειροκροτήσουν όρθια.

Για επάνοδο της νομιμότητας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών έκανε λόγο ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, σύμφωνα με το protothema.gr.

Ο κ. Φορτσάκης τόνισε ότι όποιος επιμένει στη νομιμότητα, επιτυγχάνει τους στόχους του, ενώ, όπως υπογράμμισε, η φύλαξη στο χώρο του κεντρικού κτιρίου, όπου πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Συγκλήτου, έγινε από ανθρώπους του Πανεπιστημίου.

«Το Πανεπιστήμιο δίνει το παράδειγμα σε όλη την Πολιτεία», είπε, σημειώνοντας ότι η κοινωνία είναι πλέον ώριμη για να δεχτεί τη λογική και τη νομιμότητα.

Σημειώνεται ότι η συνεδρίαση διεξήχθη υπό ισχυρή αστυνομική παρουσία έξω από την είσοδο της Πρυτανείας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, καθώς νωρίτερα είχαν συγκεντρωθεί περίπου 40 φοιτητές που διαμαρτύρονταν για την πρόθεση του πρύτανη Φορτσάκη να αναθέσει τη φύλαξη των χώρων του Πανεπιστημίου σε ιδιωτικές εταιρείες.

Πάντως, σήμερα η είσοδος στο ΕΚΠΑ για τη συνεδρίαση της Συγκλήτου έγινε με λίστα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News