Ελλάδα

Δήλωση-βόμβα Αβραμόπουλου για το χρέος

Δήλωση-βόμβα αναφορικά με το ελληνικό χρέος έκανε ο απερχόμενος υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος λίγο πριν αποχωρήσει από το πόστο του για να αναλάβει ένα ιδιαίτερα βαρύ χαρτοφυλάκιο στην Ε.Ε.

«Όλοι οι χειρισμοί που έγιναν από την πρώτη στιγμή για την αντιμετώπιση του χρέους ήταν σωστοί», είπε στους διαπιστευμένους συντάκτες στην κατά κάποιο τρόπο αποχαιρετιστήρια συνάντηση μαζί τους, σύμφωνα με το onalert.gr.

Οι συναινετικού χαρακτήρα δηλώσεις-διαπιστώσεις του κ. Αβραμόπουλου για τους χειρισμούς όσον αφορά το χρέος αποτελούν εκ των πραγμάτων μια ισχυρή "βόμβα" που τα "σκάγια" της παίρνουν τόσο το σημερινό αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο όσο και τον ίδιο τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά!

Και αυτό γιατί για τον κ. Σαμαρά αρκεί να θυμηθούμε την κριτική που ασκούσε στον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για το σύνολο σχεδόν των χειρισμών του, άσχετα αν ο ίδιος δεν παρουσίαζε επεξεργασμένη και δημοσιονομικά στοιχειοθετημένη εναλλακτική πρόταση. Μια κριτική που εκ των πραγμάτων ο πρωθυπουργός δεν ασκεί τώρα.

Για τον κ. Βενιζέλο η μνήμη είναι πιο "φρέσκια" καθώς δεν είναι πολύς καιρός - περίπου προ 10ημέρου - που έκανε δριμεία επίθεση κατά του Γιώργου Παπανδρέου και των υποστηρικτών του στο ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι «η πολιτική του ΠΑΣΟΚ είναι αυτή που εφαρμόζει και βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις επιλογές της προηγούμενης ηγεσίας, τις οποίες η σημερινή ηγεσία προσπαθεί να διορθώσει». Βεβαίως ξεχνά, λένε στελέχη του χώρου του ΠΑΣΟΚ, ότι και ο κ. Βενιζέλος ήταν μέλος των κυβερνήσεων Παπανδρέου και έχει μερίδιο και ευθυνών που τυχόν υπάρχουν όπως και των επιτυχιών.

Η δήλωση λοιπόν του Αβραμόπουλου έρχεται να πει πολύ απλά - και ανεξάρτητα από τις πιθανές "διπλωματικές" αναδιατυπώσεις που μπορεί να ακολουθήσουν - ότι οι χειρισμοί Παπανδρέου (και Παπαδήμου) ήταν, όσον αφορά το χρέος, σωστοί...

Σχόλια