default-image

Κ. Καρακατσάνης:"Τα παιδιά μας δικαιούνται ένα καλύτερο αύριο" (Ηχητικό)

Κρήτη
Κ. Καρακατσάνης:"Τα παιδιά μας δικαιούνται ένα καλύτερο αύριο" (Ηχητικό)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατάληψη στο Δημοτικό Σχολείο στην περιοχή Κοκκίνη Χάνι από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων σήμερα διεκδικώντας την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν δάσκαλοι και μαθητές.

Στο διεκδικητικό πλαίσιο, η ανέγερση νέου δημοτικού σχολείου στην περιοχή, η τοποθέτηση δύο ακόμα εκπαιδευτικών στο ολοήμερο και η κάλυψη των κενών στις ειδικότητες μουσικής, θεατρικής αγωγής, εικαστικών και δεύτερης γλώσσας.

Οι γονείς ζητούν επίσης τον άμεσο εμβολιασμό των μαθητών, και τη διάνοιξη του δρόμου προς το παράρτημα του "Άξιον Εστίν".

«Απογοητευτήκαμε. Πέρα από υποσχέσεις και κατανόηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα παιδιά μας, οι λύσεις δεν ήρθαν ποτέ. Τα παραρτήματα του σχολείου είναι τρία και σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου μεταξύ τους», είπε στο Ράδιο 9,84 και στην Αγγέλα Δουλγεράκη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Κώστας Καρακατσάνης.

Μείζον θέμα επίσης για το σύλλογο ο εμβολιασμός των παιδιών.

«Προσπαθούμε να βοηθήσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε, γνωρίζοντας ότι διαχειριζόμαστε μια μιζέρια που μας στεναχωρεί», η θέση του διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευρυβιάδη Βαλατίδη.

Ξεκινά ο διάλογος για τις αλλαγές στο Δημοτικό

Με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς σε απόγνωση ξεκινά την ίδια ώρα ο διάλογος για τις αλλαγές στο Δημοτικό Σχολείο από το υπουργείο.

Η μείωση των μαθημάτων, η αποφόρτιση των μαθητών και η ενίσχυση της δημιουργικής απασχόλησης είναι μερικές από αυτές.

Την επόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας (ΕΣΥΠ) προκειμένου να σημάνει η έναρξη του διαλόγου για τις μεταρρυθμίσεις που σκοπό έχουν να ελαφρύνουν το πρόγραμμα σπουδών των μικρών μαθητών.

Ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, δήλωσε ότι μέχρι τον Ιανουάριο θα πρέπει το ΕΣΥΠ να έχει καταλήξει στις προτάσεις του, με στόχο να σταματήσει το φαινόμενο τα παιδιά του Δημοτικού να είναι φορτωμένα με σάκα 40 κιλών και ατέλειωτων ωρών για διάβασμα στο σχολείο και στο σπίτι.

«Κατά βάση, η φιλοσοφία της πρότασης που θα κάνω είναι λιγότερα μαθήματα, περισσότερη ενασχόληση με ζητήματα που ολοκληρώνουν το παιδί. Δημιουργική απασχόληση, άθληση, καλλιτεχνικά. Το να έχεις 18 μαθήματα στο δημοτικό, είναι απόδειξη ότι είσαι για το τρελοκομείο, είναι απόδειξη ότι για κάποιον άλλον δουλεύεις, όχι για τα παιδιά» είχε δηλώσει στα μέσα Οκτωβρίου ο υπουργός.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News