Ελλάδα

Συνάντηση με το βλέμμα σε τρόικα,Κύπρο και Αβραμόπουλο

Με το βλέμμα στραμμένο στο νέο κύκλο διαπραγματεύσεων με την τρόικα και τα 11.4 δισ. ευρώ του ΤΧΣ, συναντώνται, πιθανότατα την Πέμπτη, ο Πρωθυπουργός με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.


Στο επίκεντρο της συνάντησης, αναμένεται να βρεθούν και οι εξελίξεις στην Κύπρο, καθώς οι προκλήσεις των Τούρκων συνεχίζονται και παίρνουν πλέον επικίνδυνες διαστάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι, Σαμαράς και Βενιζέλος θα βρεθούν στην Μεγαλόνησο στις 7 Νοεμβρίου ωστόσο, είναι πιθανόν μέχρι τότε οι εξελίξεις να τους προλάβουν.

Στην συνάντηση μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων θα συζητηθεί και το ζήτημα της αντικατάστασης του Δ. Αβραμόπουλου που μετακομίζει και επίσημα στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με τη real.gr το σενάριο ενός μίνι ανασχηματισμού με αφορμή την αλλαγή στο υπουργείο Άμυνας, δεν φαίνεται να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, παρά τις εισηγήσεις που έχει δεχθεί ο Πρωθυπουργός. 

Ο νέος υπουργός Άμυνας θα προέρχεται όπως και ο προκάτοχος του από τη ΝΔ. Στο τραπέζι είναι ακόμα το σενάριο να αναλάβει το υπουργείο ο ίδιος ο Α. Σαμαράς και να τοποθετήσει ένα ακόμη αναπληρωτή. 

Σχόλια