default-image

Από τα 586 ευρώ η βοήθεια για τους πληγέντες της Αττικής

Οικονομία
Από τα 586 ευρώ η βοήθεια για τους πληγέντες της Αττικής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το βράδυ της Κυριακής παραδόθηκε στον υπουργό Εσωτερικών ο τελικός απολογισμός της καταστροφής στην Αττική από τον υπαρχηγό της πυροσβεστικής Χαράλαμπο Αφάλη, ώστε το δυνατόν συντομότερο να ξεκινήσει η αποκατάσταση των πληγέντων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ζημιές έχουν καταγραφεί σε 580 ακίνητα και 168 οχήματα από συνολικά 25 δήμους.

Οι δήμοι στους οποίους έχουν καταγραφεί ζημιές από την Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι: Αγίων Αναργύρων - Καματερού, Αγίας Βαρβάρας, Αθηναίων, Αιγάλεω, Αμαρουσίου, Ασπροπύργου, Αχαρνών, Γαλατσίου, Διονύσου, Δραπετσώνας - Κερατσινίου, Ελευσίνας, Ιλίου, Κορυδαλλού, Μεταμόρφωσης, Μάνδρας, Μεγαρέων, Νέας Ιωνίας, Νέας Φιλαδέλφειας - Χαλκηδώνας, Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη, Πειραιά, Περιστερίου, Πετρούπολης, Σαλαμίνας, Χαϊδαρίου και Χαλανδρίου.

Σήμερα Δευτέρα αναμένεται το υπουργείο Εσωτερικών να αποστείλει στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα το αίτημα για άμεση αποδέσμευση κονδυλίου ύψους, μέχρι 1 εκατομμύριο ευρώ, ώστε να αρχίσει η αποκατάσταση των ζημιών.

 Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Αργύρης Ντινόπουλος δήλωσε πως ευελπιστεί «εντός της εβδομάδας να δοθούν κονδύλια για να αποκατασταθούν οι ζημιές στις πληγείσες περιοχές».

Επιπλέον, «τα χρήματα θα δοθούν στους δήμους και εκείνοι θα τα αξιοποιήσουν κατά το δοκούν, για τις φυσικές καταστροφές σε δημόσιους χώρους αλλά και στους δημότες».

Νωρίτερα, σε έκτακτη σύσκεψη, είχε αποφασιστεί η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των πλημμυροπαθών που διαμορφώνεται στα 586,94 ευρώ ανά νοικοκυριό, για την κάλυψη των άμεσων βιοτικών τους αναγκών.

Στην σύσκεψη, υπό τον υφυπουργό Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου, ελήφθη ακόμα η απόφαση επιπλέον οικονομικής ενίσχυσης 1.174 έως 5.869 ευρώ για την αποκατάσταση ζημιών κατοικίας και αντικατάσταση οικοσκευής. 

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, οι εκπρόσωποι των Δήμων, ανέφεραν, ότι έως τώρα έχουν υποβάλλει αίτημα για απογραφή ζημιών περίπου 350 νοικοκυριά, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News