default-image

Μύκονος και Σκιάθος είναι "φιλικά για τους γκέη"

Ελλάδα
Μύκονος και Σκιάθος είναι "φιλικά για τους γκέη"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ελλάδα "έχει μπει στον χάρτη" του παγκόσμιου τουρισμού για τα καλά, όχι μόνο... γενικά, αλλά και σε πολύ ειδικές κατηγορίες. Όπως λ.χ. τον τουρισμό για γκέι. Στη νέα κατάταξη που έδωσε στη δημοσιότητα το Lonely Planet, δύο ελληνικά νησιά βρίσκονται ανάμεσα στους πιο φιλικούς προορισμούς για τους ομοφυλόφιλους. Πρόκειται για μέρη "προοδευτικά και με αποδοχή", όπως περιγράφονται.

Τα δύο νησιά που μπήκαν στη λίστα είναι η Μύκονος και η Σκιάθος. «Από τότε που η Τζάκι Ωνάση άρχισε να επισκέπτεται τη Μύκονο το '70, οι ομοφυλόφιλοι άνδρες συρρέουν στο νησί με τα άσπρα σπίτια και τις ανθισμένες αυλές, αναζητώντας το γκλάμουρ», γράφει το Lonely Planet στη σχετική αξιολόγηση, ενώ προσθέτει ότι για λιγότερο «ηδονιστικές» διακοπές και για αμμουδιές με κρυστάλλινα νερά, η Σκιάθος είναι η πιο αυθεντική εμπειρία για έναν ομοφυλόφιλο.

Στην κορυφή της λίστας βρέθηκε η Κοπεγχάγη, ενώ η επιλογή έγινε με βάση την αντιμετώπιση που έχουν οι ομοφυλόφιλοι σε αυτά τα μέρη, τα δικαιώματα και την ασφάλειά τους εκεί.

Οι πιο φιλικοί προορισμοί για τους ομοφυλόφιλους, σύμφωνα με το Lonely Planet:

Κοπεγχάγη, Δανία

Νέα Ζηλανδία

Τορόντο, Καναδάς

Παλμ Σπρινγκς, ΗΠΑ

Σίτγες, Ισπανία

Βερολίνο, Γερμανία

Σκιάθος και Μύκονος, Ελλάδα

Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Ρέκιαβικ, Ισλανδία

Μοντεβιδέο, Ουρουγουάη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News