Ελλάδα

Σε πανελλαδική απεργία καλεί το ΠΑΜΕ

«Κλιμακώνουμε με την 24ωρη πανελλαδική-πανεργατική απεργία στις 27 του Νοέμβρη τον αγώνα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ, που καλεί όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τα σωματεία, τις Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα να συνεχίσουν πιο αποφασιστικά τη δράση τους και να προχωρήσουν με εμπιστοσύνη στους εργαζόμενους τη συζήτηση για την οργάνωση της απεργίας.

«Ο δρόμος που έχει ανοίξει η προετοιμασία για το συλλαλητήριο της 1ης του Νοέμβρη στις 12 στο Σύνταγμα, στην οργάνωση της εργατικής τάξης, στο συντονισμό δυνάμεων, να συνεχιστεί με νέα δυναμική, πανελλαδικά, κατά κλάδο, κατά περιοχή, σε κάθε τόπο δουλειάς», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ και συνεχίζει:

«Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ επέμεναν ότι προϋπόθεση για την οργάνωση και μαχητικοποίηση της εργατικής τάξης είναι το πλαίσιο των αιτημάτων που πρέπει να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, των ανέργων, της νεολαίας, των γυναικών, για αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, για την ανακούφιση των ανέργων, κόντρα στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για νέες ανατροπές στην κοινωνική ασφάλιση. Η αποκάλυψη της αιτίας που γεννά τα βάσανα της εργατικής τάξης, η κατεύθυνση και ο προσανατολισμός του κινήματος σε γραμμή σύγκρουσης με τα επιχειρηματικά συμφέροντα, την Ε.Ε. και τις κυβερνήσεις τους.

Στον αντίποδα η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ παραμένει προσηλωμένη σε αιτήματα προσαρμοσμένα στις αντοχές της οικονομίας, στις ανάγκες των επιχειρηματιών στη γραμμή που υπονομεύει το κίνημα και δημιουργεί προϋποθέσεις αναμονής, αυταπατών και τελικά υποταγής.

Καλούμε κάθε συνδικαλιστή που έχει ειλικρινείς αγωνίες και προβληματισμούς, κάθε σωματείο που ενδιαφέρεται για την πορεία του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, που μάχεται ενάντια στην πολιτική που εξαθλιώνει το λαό να πάρει όλα τα μέτρα για την οργάνωση και την επιτυχία της.

Από τη δράση μας, τους αγώνες μας, τις διεκδικήσεις εξαρτάται η "σωτηρία" μας, η αξιοπρεπής ζωή, η μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

Με πίστη στο δίκιο και τη δύναμή μας η απεργιακή κινητοποίηση να είναι ακόμα ένα πιο ηχηρό μήνυμα αντίστασης και διεκδίκησης.

Δεν ανεχόμαστε τις συνθήκες της σύγχρονης εξαθλίωσης.

Δε συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα.

Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει».

Σχόλια