default-image

Καταγραφή ζημιών στην Αττική μετά τις καταστροφικές πλημμύρες

Ελλάδα
Καταγραφή ζημιών στην Αττική μετά τις καταστροφικές πλημμύρες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καταγραφή των ζημιών κάνουν από το πρωί του Σαββάτου τα συνεργεία των δήμων και των συναρμόδιων υπηρεσιών στο Περιστέρι, στο Ίλιον, τη Νίκαια και τις υπόλοιπες περιοχές της Αττικής που επλήγησαν από τις καταιγίδες της Παρασκευής.

Περισσότερα από 250 οχήματα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά ενώ η Πυροσβεστική δέχτηκε 850 κλήσεις για άντληση υδάτων και κοπές δέντρων.

Τη διαβεβαίωσή του για παροχή αποζημιώσεων στους πληγέντες έδωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Σεραφείμ Τσόκας, μιλώντας στο "Σκάι", έκανε λόγο για 10 πληγέντες δήμους και 250 με 300 αυτοκίνητα να έχουν παρασυρθεί, ενώ συνεχίζεται η καταγραφή ζημιών σε κατοικίες και καταστήματα. Ο ίδιος τόνισε ότι μέσα σε 90 λεπτά έπεσαν 136 χιλιοστά βροχής (14 εκατοστά), όταν όλη ημέρα πέφτουν 5 εκατοστά βροχής.

Στην οδό Βαλαωρίτου, στην Παλιά Κοκκινιά, τουλάχιστον 20 αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά με αποτέλεσμα να καταπλακώσει το ένα το άλλο.

Στην περιοχή, που θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο, μετέβη χθες η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, για να δει από κοντά την κατάσταση. Η ίδια δεσμεύτηκε πως η Περιφέρεια θα βοηθήσει τους πληγέντες.

Στο Ίλιον πλημμύρισε τριώροφο υπόγειο πάρκινγκ σούπερ-μάρκετ και αρκετά σπίτια.

Μάλιστα δέκα οικογένειες μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία, με το δήμαρχο της περιοχής να δηλώνει ότι ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα η τραυματισμοί, προσθέτοντας πως συνεργεία της Πυροσβεστικής σύντομα θα έχουν αντλήσει τα νερά από το πάρκινγκ.

Ο δήμαρχος της περιοχής Νίκος Ζενέτος ανέφερε ότι το πρόβλημα προκλήθηκε από τις πρακτικές του παρελθόντος, τη δεκαετία του 1950, όταν με την ανοχή των εκάστοτε κεντρικών διοικήσεων επιτρεπόταν να χτίζονται τα ρέματα και σημείωσε ότι μόλις ολοκληρωθεί το αντιπλημμυρικό έργο που άρχισε πριν 8 μήνες δε θα υπάρξουν ξανά τόσο μεγάλα προβλήματα.

Για «θάλασσα» και όχι βροχή έκανε λόγο ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, μιλώντας επίσης στο "Σκάι", αναφέροντας ότι μέχρι το πρωί του Σαββάτου είχαν αντικατασταθεί 365 φρεάτια, καθώς ο όγκος του νερού τα πέταξε από τους αγωγούς.

Ζημιές έχουν υποστεί ισόγεια διαμερίσματα, αυτοκίνητα στην Ανθούπολη, κοντά στη λεωφόρο Θηβών, ενώ προσπάθεια καταβάλλεται να αντληθούν νερά και από το υπόγειο του γηπέδου του Περιστερίου, καθώς στο σημείο υπάρχει υποσταθμός της ΔΕΗ που πρέπει να επαναλειτουργήσει.

Για «μπαζωμένα ρέματα» έκανε λόγο, από το Περιστέρι, ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος, μιλώντας στον ίδιο σταθμό, εκφράζοντας την οργή του για τις πρακτικές αυτές παλαιότερων χρόνων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News