Ελλάδα

Από τον Ιανουάριο η αξιολόγηση για 127.000 εκπαιδευτικούς

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι διαδικασίες για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών όλων των δημόσιων σχολείων, μέσα από μία διαδικασία-"μαμούθ", δεδομένου ότι αφορά έναν τεράστιο αριθμό εργαζομένων στο Δημόσιο, που φτάνει κοντά στα 127.000 άτομα.

Μια διαδικασία η οποία είχε... παγώσει για πάνω από 30 χρόνια και συγκεκριμένα από το 1982, όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ του το "Έθνος του Σαββάτου".

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, στις αρχές της νέας χρονιάς θα "χτυπήσει το κουδούνι" και για την αξιολόγηση δασκάλων και καθηγητών, καθώς έως το τέλος του Δεκεμβρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί και η προτελευταία "φάση" της αξιολόγησης η οποία αφορά τους διευθυντές σχολείων δευτεροβάθμιας, τους προϊσταμένους σχολείων πρωτοβάθμιας και τους προϊσταμένους τμημάτων (ειδικής αγωγής, αγωγής υγείας κ.ά.).

Aπό την πλευρά της, η ΟΛΜΕ ζήτησε από τους διευθυντές σχολείων και τους σχολικούς συμβούλους «να μη μετατραπούν σε αξιολογητές των συνάδελφών τους» και κατά συνέπεια να απόσχουν από την εξ αποστάσεως επιμόρφωση, τον ορισμό ομάδων εργασίας, τον προγραμματισμό δράσης ή τα σχέδια δράσης, τις διαδικασίες αξιολόγησής τους, την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών του σχολείου τους και γενικότερα από όλες τις διαδικασίες αυτο-αξιολόγησης σχολικής μονάδας και αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.

Σχόλια