Ελλάδα

Ευ. Βενιζέλος: "Όποιος μιλά για σχέδιο Β παίζει με τη φωτιά"

«Δεν υπάρχει σχέδιο Β, όποιος το σκέφτεται παίζει με τη φωτιά», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου μετά από τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, εν όψει και της επόμενης επίσκεψης της τρόικας στην Αθήνα.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως απαιτείται συναίνεση και ενότητα, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του πως η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί κανονικά  μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου. Ερωτηθείς για τη ρύθμιση που αφορά τα ληξιπρόθεσμα χρέη στο Δημόσιο, ο κ. Βενιζέλος διαβεβαίωσε ότι θα έρθει στη Βουλή «τάχιστα».

Νωρίτερα, και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης είχε δηλώσει, μέσω του ρ/σ Βήμα FM, πως έως το τέλος του μήνα θα έχουν κατατεθεί οι διατάξεις για τις ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε Ταμεία και εφορία.

"Τάχιστα στη Βουλή ο νόμος για τα ληξιπρόθεσμα"

Ο νόμος για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία θα έρθει τάχιστα στη Βουλή και συγκεκριμένα μέσα στις επόμενες ώρες» δήλωσε ο υπουργός οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου. Την ίδια δήλωση έκανε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

Επίσης ο κ. Χαρδούβελης είπε ότι η διαπραγμάτευση με την τρόικα πάει καλά και πως έγινε εποικοδομητική συζήτηση στη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης για όλα τα θέματα της οικονομίας.

Από την πλευρά του ο κ. Βενιζέλος είπε πως η χώρα έχει ένα πλήρως επεξεργασμένο και τεκμηριωμένο πλαίσιο για την έξοδό της από το μνημόνιο και τη μετάβαση στην επόμενη φάση.

Σε ερώτηση για το εάν εκτιμά ότι η διαπραγμάτευση με την τρόικα μπορεί «να τινάξει τα πράγματα στον αέρα», ο κ. Βενιζέλος απάντησε:  «Όχι καθόλου».

Όπως επισήμανει η  αξιολόγηση, η αναθεώρηση του προγράμματος που γίνεται θα ολοκληρωθεί κανονικά.

«Δικαιούμαστε να είμαστε αισιόδοξοι, πάρα πολύ προσεχτικοί και υπεύθυνοι και βεβαίως δεν υπάρχει σχέδιο Β. Ποτέ δεν υπήρχε. Αποδείχτηκε τώρα ότι όποιος σκέφτεται με όρους σχεδίου Β' παίζει με τη φωτιά» τόνισε.

Νωρίτερα, και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης είχε δηλώσει, μέσω του ρ/σ Βήμα FM, πως έως το τέλος του μήνα θα έχουν κατατεθεί οι διατάξεις για τις ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε Ταμεία και εφορία.

Σχόλια