Ελλάδα

Προσλήψεις αναπληρωτών

Αύριο πιθανόν να γίνουν νέες προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, θα γίνουν προσλήψεις ειδικοτήτων για τα σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, δασκάλων και νηπιαγωγών καθώς και διαφόρων ειδικοτήτων στη δευτεροβάθμια.

Για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, λόγω του μικρού αριθμού πιστώσεων, θα δοθεί προτεραιότητα στην κάλυψη κενών στα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια. Αναμένεται να προσληφθούν βασικές ειδικότητες αλλά και οικονομολόγοι, και πιθανόν και άλλες ειδικότητες. Οι προσλήψεις στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος του υπουργείου, θα είναι περίπου 200.

Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση οι προσλήψεις των ειδικοτήτων μέσω ΕΣΠΑ και δημοσίων θα φτάσουν τις 403. Ο αιρετός στο ΚΥΣΠΕ κ. Μπράτης έδωσε με επιφύλαξη αριθμητικά δεδομένα για την αρχική κατανομή.

Όσον αφορά δασκάλους και νηπιαγωγούς, δεν έχουν οριστικοποιηθεί τα νούμερα και η κατανομή των πιστώσεων. Το ίδιο ισχύει ως προς την κατανομή των πιστώσεων και για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Πηγή: newsbeast.gr

Σχόλια