default-image

Για "θεσμική υποκρισία" έκανε λόγο ο Νίκος Κωνσταντόπουλος

Ελλάδα
Για "θεσμική υποκρισία" έκανε λόγο ο Νίκος Κωνσταντόπουλος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αντί να στηρίζεται η δημοκρατική αρχή της διαφάνειας, αίρεται το αξιόποινο και μάλιστα αναδρομικά σε υποθέσεις όπως Σίμενς, λίστα Λαγκάρντ και άλλες. Αν υπήρχε πολιτική θέληση για άπλετο φως θα είχαν αντιμετωπιστεί πολλά προβλήματα και δεν θα συνεχίζονταν οι πρακτικές άσκησης που αποτελούν θεσμική υποκρισία» είπε μεταξύ άλλων ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος αμέσως μετά την κατάθεση του στον εισαγγελέα εφετών Π. Παναγιωτόπουλο στο πλαίσιο της έρευνας για τις καταγγελίες περί απόπειρας εξαγοράς ψήφων βουλευτών σε σχέση με την επικείμενη προεδρική εκλογή.

Στην κατάθεση του, όπως αναφέρει και σε γραπτή δήλωση του έκανε λόγο για «πολιτική επικοινωνιακή επιχείρηση της κυβέρνησης για την ανεύρεση βουλευτών…» η οποία όπως αναφέρει «άνοιξε τον ολισθηρό δρόμο του παρασκηνίου, με πιέσεις, υποσχέσεις, παροχές και ανταλλάγματα».

Τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να εξηγήσει τι εννοούσε ότι είναι δεδομένοι οι 180 βουλευτές και διατύπωσε την προσωπική του άποψη ότι «ο επικοινωνιακός τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση διαχειρίζεται την πολλαπλή κρίση ύπαρξης και ταυτότητας της Ελλάδας, αλλά και η εμμονή στις πρακτικές σύγχυσης κι όχι διάκρισης εξουσιών, που αποκαλύπτει η ευθυγράμμιση κυβερνητικών εξαγγελιών και εισαγγελικών παραγγελιών, αποτελούν πρόσθετα συμπτώματα της κρίσης, ασκήσεις πολιτικής υποκρισίας και θεσμικής αδυναμίας».

Στο μεταξύ, ενώπιων του εισαγγελέα βρέθηκε σήμερα και ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Γιάννης Πανούσης ο οποίος ωστόσο δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις σχετικά με την υπόθεση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News