default-image

Απεργούν οι έκτακτοι αρχαιολόγοι

Πολιτισμός
Απεργούν οι έκτακτοι αρχαιολόγοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 22-9-2014 προχωρά ο Σύνδεσμος Εκτάκτων Αρχαιολόγων, που με ανακοίνωση του καλεί όλα τα μέλη του την ημέρα της απεργίας στις 11:00 στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σε παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στο "άδικο και αντισυνταγματικό", όπως το χαρακτηρίζει, νέο οργανόγραμμα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος είναι τα εξής:  

- Επίδομα ανθυγιεινής εργασίας και μεταπτυχιακών σπουδών: Άδικη και ανισομερής καταβολή με βασικό γνώμονα τη σχέση εργασίας και όχι την ειδικότητα και το αντικείμενο εργασίας.

- Συνεχείς καθυστερήσεις πληρωμών: Εργαζόμενοι σε συγχρηματοδοτούμενα έργα του ΥΠΠΟΑ μένουν από 3 έως και 8 μήνες απλήρωτοι.

- Τυπικό προσόν πρόσληψης ο μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών: Απαξίωση του βασικού τίτλου σπουδών και κατ' επέκταση του ρόλου των ελληνικών πανεπιστημίων 

Και στην ανακοίνωση προστίθεται: «Το νέο οργανόγραμμα του ΥΠΠΟΑ έρχεται σε απόλυτο συγχρονισμό με την "αξιολόγηση" του προσωπικού να στρώσει με όρους και κανόνες το χαλί στο δρόμο των απολύσεων. Πρόκειται για την πιο ανέντιμη και ποταπή πράξη που προάγει τη διάλυση των κοινωνικών θεσμών και αξιών, την απαξίωση των γνώσεων και της εμπειρίας. Καταντάει τη γνώση από «δύναμη» σε καταναγκασμό, σε κυνήγι μορίων, σε απλή μαθηματική πράξη. Μια απροκάλυπτη πράξη για την εξυπηρέτηση πολιτικών συμφερόντων».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News