Ελλάδα

Ανακοίνωση Ν. Μαριά για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Συνεχίζει την προσπάθεια να φέρει στο Ευρωκοινοβούλιο το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα που ουδέποτε δόθηκαν ο αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων αντιφεντεραλιστών, ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς.

«Δεν πρόκειται να μας φιμώσουν για τις γερμανικές αποζημιώσεις», δήλωσε τη Δευτέρα το πρωί στο Στρασβούργο ο κ. Μαριάς μετά την απόφαση υπηρεσιακών παραγόντων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να μην τον συμπεριλάβουν στον κατάλογο των ομιλητών που προτάθηκαν στον πρόεδρο του Ε.Κ., προκειμένου να έχουν δικαίωμα παρέμβασης διάρκειας ενός λεπτού, διαδικασία στην οποία ο Έλληνας ευρωβουλευτής είχε γνωστοποιήσει την πρόθεσή του να θέσει για άλλη μια φορά το ζήτημα των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

Ειδικότερα ο Νότης Μαριάς την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014, ασκώντας - όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του - νομίμως και εμπροθέσμως τα δικαιώματά του ως ευρωβουλευτής, υπέβαλε αίτημα για να συμπεριληφθεί στον κατάλογο των ομιλητών που θα λάβουν το λόγο στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο την προσεχή Πέμπτη 23/10/2014 σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 163 του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναφορικά με τις παρεμβάσεις διάρκειας ενός λεπτού.  

Πλην όμως η αρμόδια υπηρεσία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με ηλεκτρονικό της μήνυμα ενημέρωσε τον Νότη Μαριά ότι το αίτημά του απορρίφθηκε "λόγω  πληθώρας αντίστοιχων αιτημάτων" και επειδή ο ευρωβουλευτής είχε μιλήσει ήδη δύο φορές κατά την εν λόγω διαδικασία και ως εκ τούτου δεν τον συμπεριέλαβε στον ως άνω κατάλογο ομιλητών τον οποίο προώθησε για έγκριση στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Ας γνωρίζουν οι πάντες», επισήμανε ο Νότης Μαριάς, «ότι δεν μπορούν να μας εμποδίσουν να υπενθυμίζουμε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στη Μέρκελ και την παρέα της ότι η Γερμανία οφείλει να εξοφλήσει άμεσα τις οφειλές της προς την Ελλάδα ύψους τουλάχιστον 162 δισ. ευρώ χωρίς τους τόκους».

Σχόλια