default-image

"Καλούμε την κοινωνία να αγωνιστούμε μαζί για τα παιδιά της" (Ηχητικό)

Κρήτη
"Καλούμε την κοινωνία να αγωνιστούμε μαζί για τα παιδιά της" (Ηχητικό)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου στην πλατεία Ελευθερίας. Διοργανώνεται από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης "Δ. Θεοτοκόπουλος" και την ΕΛΜΕ Ηρακλείου.

«Η συμπόρευση όλων των δυνάμεων της εργασίας είναι αναγκαία στην κατεύθυνση της ανατροπής των βάρβαρων αντιμνημονιακών μέτρων κυβέρνησης, Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ.», αναφέρουν οι σύλλογοι στο κοινό ανακοινωθέν τους.

Στο πλαίσιο αυτό καλούν επίσης την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ να εξαγγείλουν και να συντονίσουν απεργιακό αγώνα με αφετηρία το μήνα Νοέμβριο, ο οποίος θα αγκαλιάζει και θα αναδεικνύει τα προβλήματα όλων των εργαζομένων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τους γονείς όπως και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία με τη συμμετοχή τους στα συλλαλητήρια, και να δηλώσουν την αναγκαιότητα ανατροπής των αντιεκπαιδευτικών πολιτικών που απαξιώνουν το δημόσιο σχολείο, όπως είπε στο Ράδιο 9,84 και στην Αγγ. Δουλγεράκη ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λάζαρος Μάρκου.

Οι εκπαιδευτικοί συγκεκριμένα ζητούν:

-Να γίνουν μαζικοί μόνιμοι διορισμοί στην Εκπαίδευση.

-Τη συμμετοχή όλων στην απεργία-αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης.

-Κανένας εκπαιδευτικός δε συμμετέχει σε διαδικασίες που έχουν ως στόχο τη χειραγώγηση, το φόβο της απόλυσης, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, της κατηγοριοποίησης των σχολείων.

-Τη συνέχιση του αγώνα ενάντια στη διαθεσιμότητα εκπαιδευτικών. Κανένας εκπαιδευτικός να μην απολυθεί.

-Τη συνέχιση του αγώνα ενάντια στο Νέο Λύκειο-Τράπεζα Θεμάτων. Η πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας οδηγεί σε ένα φτηνό σχολείο, που θα διαμορφώνει ανθρώπους χωρίς γενική μόρφωση, πειθήνιους, απασχολήσιμους και υποτακτικούς πολίτες.

Την ίδια ώρα οι δάσκαλοι όλης της Κρήτης συναντώνται σήμερα στις 6:30 το απόγευμα στο αμφιθέατρο του 14ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου.

Θέμα της σύσκεψης είναι οι προτάσεις του κλάδου των δασκάλων στο διάλογο που έχει ανοίξει το υπουργείο Παιδείας για τις μεταθέσεις και τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών, καθώς επίσης και για τη συγκρότηση και τη λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων.

Σήμερα εντωμεταξύ, αναμένεται η εκτίμηση του αριθμού των κενών που υπάρχουν στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας από το υπουργείο Παιδείας.

Στα 1.064 τα ανεβάζουν οι εκπαιδευτικοί στη Δευτεροβάθμια, ενώ μαζί με την Πρωτοβάθμια και την Ειδική Αγωγή τα κενά ξεπερνούν τα 5.000. Από την αρχή του σχολικού έτους οι άδειες κύησης ανέρχονται σε 300-400. Ο υπουργός Παιδείας παραδέχθηκε πάντως ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα κάλυψης των κενών που προβλέπει ο νόμος, οι υπουργικές αποφάσεις και οι κανονιστικές πράξεις.

Τέλος μέσα στην εβδομάδα θα αποσταλούν στα AEI οι αιτήσεις μετεγγραφών των πρωτοετών φοιτητών, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Αίτηση για μετεγγραφή κατέθεσαν τελικά 12.848 φοιτητές, αριθμός που σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο είναι διαχειρίσιμος.

«Ο αριθμός είναι τελικά κατώτερος του αναμενομένου, άρα είναι ευκολότερο το πρόβλημα», είπε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News