default-image

Με αμοιβαίες υποχωρήσεις έκλεισαν οι εργασίες της ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ

Ελλάδα
Με αμοιβαίες υποχωρήσεις έκλεισαν οι εργασίες της ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγκρίθηκε το σχέδιο της πολιτικής απόφασης στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, κατά πλειοψηφία, με την Αριστερή Πλατφόρμα να ψηφίζει "λευκό" και ουσιαστικά στην Κουμουνδούρου να πορεύονται επί των συμμαχιών με πυξίδα προηγούμενες αποφάσεις.

Η πλευρά Λαφαζάνη δεν κατέθεσε τελικά τροπολογία προς ψήφιση για το θέμα των συμμαχιών, αν και αναμένεται να επαναφέρει το θέμα " σε επόμενη συνεδρίαση Κεντρικής Επιτροπής και όταν ωριμάσει", όπως έλεγε στέλεχος της Αριστερής Πτέρυγας.

"Όλα στην ώρα τους και συλλογικά", είπε μεταξύ άλλων στη δευτερολογία του που διήρκεσε μόλις ένα λεπτό ο Αλέξης Τσίπρας.

Η Αριστερή Πτέρυγα κατέθεσε τροπολογία (παρότι απορρίφθηκε με 76-61-1 λευκό) για ζητήματα που αφορούν σε κοινωνικό έλεγχο τραπεζών, ΤΑΙΠΕΔ, ΔΕΚΟ, κτλπ.

Ουσιαστική προετοιμασία, και πιο επεξεργασμένο σχέδιο για να αντιμετωπίσει "τις πιέσεις και τους εκβιασμούς των αγορών αλλά και των κατεστημένων ευρωπαϊκών κέντρων" ζήτησε νωρίτερα για τον ΣΥΡΙΖΑ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, σύμφωνα με το Σκάϊ.gr. 

"Η προοδευτική ανατροπή στην Ελλάδα και μια νέα κυβέρνηση της Αριστεράς στη χώρα οφείλει να εφαρμόσει το προοδευτικό πρόγραμμα που ενέκρινε ο λαός πέραν από πιέσεις των νεοφιλελεύθερων μονεταριστικών κύκλων της ευρωζώνης, αλλά και της ΕΕ" σημείωσε ο κ. Λαφαζάνης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News