default-image

Εξέταση Παπακωνσταντίνου από δικαστικούς για τη Λίστα Λαγκάρντ

Ελλάδα
Εξέταση Παπακωνσταντίνου από δικαστικούς για τη Λίστα Λαγκάρντ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διευκρινίσεις έδωσε κάτω από άκρα μυστικότηταγια τη λίστα Λαγκάρντ ενώπιον του πενταμελούς δικαστικού συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, καθώς και τέσσερα συγγενικά του πρόσωπα, μετά από σχετικό αίτημά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εμπλεκόμενοι δεν προσέθεσαν κάποιο στοιχείο στην υπόθεση. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών απέδωσε την εμπλοκή του σε πολιτικές σκοπιμότητες και επανέλαβε τον ισχυρισμό του ότι στοχοποιήθηκε επειδή έβαλε τη χώρα στο Μνημόνιο, σύμφωνα με το naftemporiki.gr.

Κάτι ανάλογο είχε ισχυριστεί και ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, τονίζοντας, τότε, ότι «η λίστα αλλοιώθηκε, αλλά όχι από εμένα».

«Στο θέμα της αλλοίωσης της λίστας υπάρχει ένα ερώτημα. Αν όχι εγώ, ποιος; Οι μόνοι που έχουν ψαχτεί είναι οι συγγενείς μου», είχε πει στην Βουλή. Από την πλευρά τους τα συγγενικά πρόσωπα του κ. Παπακωνσταντίνου αρνήθηκαν το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στις πράξεις που αποδίδονται στον πρώην υπουργό.

Το κατηγορητήριο

O πρώην υπουργός Οικονομικών αντιμετωπίζει τα αδικήματα της απιστίας στην υπηρεσία, νόθευσης δημοσίου εγγράφου, καθώς και εκείνο της παράβασης καθήκοντος.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου φέρεται να έσβησε από τη λίστα Λαγκάρντ τα ονόματα των συγγενικών του προσώπων τα οποία επίσης κατηγορούνται στην υπόθεση, ενώ παρέλειψε να δώσει τη λίστα στο ΣΔΟΕ για έλεγχο.

Υπενθυμίζεται ότι στον κ. Παπακωνσταντίνου έχουν επιβληθεί οι περιοριστικοί όροι της καταβολής εγγύησης ύψους 30.000 ευρώ και της υποχρεωτικής εμφάνισης το πρώτο 15νθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News