Ελλάδα

Χαρδούβελης:"Το πολιτικό κλίμα βλάπτει την οικονομία"

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα για την ελληνική οικονομία και τη διαπραγμάτευση είναι το πολιτικό κλίμα και η αβεβαιότητα. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που συνειδητά δε θέλουν να τελειώνουμε με το μνημόνιο»: Αυτό δήλωσε σε συνέντευξή του ο υπουργός Οικονομίας, κ. Χαρδούβελης.

«Δεν έχω σταματήσει να ζητώ συναίνεση στα μεγάλα θέματα», πρόσθεσε, ενώ ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενων πρόωρων εκλογών τον προσεχή Φεβρουάριο , με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, επισήμανε: «Βρισκόμαστε σε ένα εύθραυστο σημείο ισορροπίας. Η δυναμική που αναπτύσσεται στο οικονομικό πεδίο απαιτεί πολιτική σταθερότητα ώστε να διατηρηθεί. Δεν είναι δύσκολο, αν κάνουμε τις λάθος επιλογές, να χάσουμε σε λίγους μήνες όσα κερδίσαμε τα τελευταία χρόνια».

Ουσιαστική, αποτελεσματική και εξαιρετική χαρακτηρίζει τη σχέση του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, όσο για εκείνη με τον Γιάννη Στουρνάρα λέει: «Είναι πολύ παλαιά και σταθερή. Εκτιμώ την προσπάθεια που έκανε για να μην εκτροχιαστεί δημοσιονομικά η χώρα. Τώρα πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί, ώστε μαζί με τους δημοσιονομικούς στόχους να πετύχουμε και κάτι παραπάνω. Να βελτιώσουμε μαζί τις συνθήκες ζωής των Ελλήνων.

Για τα σπρεντς

«Ανέβηκαν παντού και πολύ περισσότερο στην Ελλάδα. Οι λόγοι είναι ευρωπαϊκοί, αλλά και ελληνικοί. Η Ελλάδα βρίσκεται ένα βήμα πριν το τέλος του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής και αυτό αποτελεί πηγή αβεβαιότητας για το τι έπεται στη συνέχεια, δηλαδή ποια θα είναι η μελλοντική μας σχέση με τους μέχρι σήμερα επίσημους δανειστές μας. Η αβεβαιότητα αυτή έγινε έκδηλη . Η αγορά θα ανακάμψει όταν τα αίτια της αβεβαιότητας εκλείψουν».

Τέλος, αναφερόμενος στο ΔΝΤ, ο κ. Χαρδούβελης  σημείωσε ότι «δεν πρόκειται για διαζύγιο. Το ονομάζω αλλαγή σχέσης. Το ΔΝΤ θα είναι δίπλα μας ως παρατηρητής, χωρίς ενδελεχή ελεγκτική ιδιότητα».

Σχόλια