Ελλάδα

Κουβέλης: Δεν έχω στοιχεία για την ύπαρξη "κουμπαρά"

Ενώπιων του εισαγγελέα Εφετών,  Π.Παναγιωτόπουλο βρέθηκε σήμερα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, προκειμένου να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας καταγγελιών περί χρηματισμού βουλευτών εν όψει της εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας.

Μετά το πέρας της κατάθεσής του ο κ. Κουβέλης δήλωσε: «Θεωρώ αδιανόητο να υπάρχει έλληνας βουλευτής που θα αποφασίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας με κριτήριο οικονομικά ανταλλάγματα ή εξυπηρετήσεις».


Ο κ. Κουβέλης, ανέφερε πως ο ίδιος δεν έχει στοιχεία για ένα τέτοιο γεγονός.

Ολόκληρη η δήλωση:

«Θεωρώ αδιανόητο να υπάρχει Έλληνας βουλευτής που θα αποφασίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας με κριτήριο οικονομικά ανταλλάγματα ή εξυπηρετήσεις. Σε κάθε περίπτωση, εγώ δεν έχω τέτοια στοιχεία. Θεωρώ πως η συγκεκριμένη διαδικασία δημιουργεί τεχνητή πόλωση που ταράσσει τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Μέρος του πολιτικού συστήματος είναι προσδεδεμένο στην εξυπηρέτηση συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων οργανωμένων ομάδων. Πρόκειται για χωροτάκτες της πολιτικής.

Δεν κατονομάστηκαν συγκεκριμένα πρόσωπα. Αντικείμενο της έρευνας είναι το πώς θα ψηφίσουν οι βουλευτές για Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Σχόλια