default-image

Λ. Μάρκου: "Ακολουθούν την ίδια αδιέξοδη πολιτική"

Κρήτη
Λ. Μάρκου: "Ακολουθούν την ίδια αδιέξοδη πολιτική"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με απεργία-αποχή από την αξιολόγηση απαντά με ομόφωνη απόφασή της η διοίκηση της ΕΛΜΕ, καλώντας το σύνολο του κλάδου (σχολικούς συμβούλους, διευθυντές, εκπαιδευτικούς) να μη συμμετέχουν σε καμιά τέτοιου είδους διαδικασία. Κοινή πορεία εξήγγειλε και η Διδασκαλική Ομοσπονδία.

Αγωνία παράλληλα στους μαθητές και καθηγητές στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από τις αλλαγές στην εξεταστέα ύλη πέντε μαθημάτων της Γ' Λυκείου, στα οποία οι μαθητές θα διαγωνιστούν στις πανελλαδικές εξετάσεις, που αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας για το σχολικό έτος 2014-2015.

Παράλληλα, στο τέλος του μήνα οι μαθητές Α' και Β' Λυκείου θα έχουν στη διάθεσή τους θέματα που φέτος περιλαμβάνει η Τράπεζα Θεμάτων.

«Η ακολουθούμενη πολιτική τους πλήττει τον εκπαιδευτικό και την αξιοπρέπειά του. Πλήττει τη μαθητική κοινότητα. Τα γνωρίζουν καθώς βλέπουν τα αποτέλεσμά της, αλλά επιμένουν στα αδιέξοδα», είπε στο Ράδιο 9,84 και στην Αγγέλα Δουλγεράκη ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λάζαρος Μάρκου.

Την Παρασκευή η συνάντηση για το Καπετανάκειο

Το θέμα της δημοπράτησης και αποπεράτωσης του Καπετανάκειου θα συζητηθεί εκτενώς την Παρασκευή κατά τη συνάντηση της διοίκησης της ΕΛΜΕ Ηρακλείου, με το δήμαρχο Ηρακλείου και τον περιφερειάρχη κ. Λαμπρινό και Αρναουτάκη αντίστοιχα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Λάζαρο Μάρκου στα πλαίσια της ενημερωτικής εκπομπής του Ράδιο 9,84.

«Εδώ και πέντε χρόνια μαθητές και καθηγητές βιώνουν μία άνευ προηγουμένου καθημερινότητα μέσα σε ένα ερείπιο. Αυτό πρέπει να τελειώνει επιτέλους», είπε ενδεικτικά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News