Ελλάδα

Δήλωση Βενιζέλου για τους Έλληνες νεκρούς στην Ουκρανία

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, εξέφρασε τα βαθιά και ειλικρινή συλλυπητήρια για το θάνατο ατόμων ελληνικής καταγωγής στο χωριό Σαρτανά της Μαριούπολης, ενώ δήλωσε πως η ελληνική στήριξη θα είναι άμεση.

Η δήλωση Βενιζέλου

«Με μεγάλη μου λύπη πληροφορήθηκα από το γενικό πρόξενο της Ελλάδας στη Μαριούπολη και την πρόεδρο της Ομοσπονδίας των Ελληνικών Κοινοτήτων Ουκρανίας, κυρία Αλεξάνδρα Προτσένκο, ότι μεταξύ των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους από οβίδα πυροβολικού που ερρίφθη χθες στο χωριό Σαρτανά, πλησίον της Μαριούπολης, περιλαμβάνονται, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν, και άτομα ελληνικής καταγωγής.

Εκφράζω τα βαθιά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των θυμάτων. Η στήριξή μας θα είναι άμεση.

Στις δύσκολες αυτές ώρες, η Ελληνική Πολιτεία είναι στο πλευρό των ομογενών της Ουκρανίας και ήδη έχουν δοθεί εντολές στο γενικό μας πρόξενο στη Μαριούπολη, όπως παράσχει κάθε δυνατή αρωγή στις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους καθώς και των τραυματιών.

Η προστασία των ελληνικής καταγωγής πολιτών της Μαριούπολης και της ευρύτερης περιοχής είναι η πρώτη μέριμνά μας. Το ζητούμενο είναι ο σεβασμός της εκεχειρίας και μια εφαρμόσιμη πολιτικοδιπλωματική λύση. Αυτός είναι ο άξονας της πολιτικής μας ευθύς εξαρχής, τόσο στο πλαίσιο του ΟΗΕ, της ΕΕ, του ΟΑΣΕ και όλων των Διεθνών Οργανισμών, όσο και διμερώς».

Σχόλια