default-image

Στον εισαγγελέα για τον "κουμπαρά" Τσίπρας, Καμμένος, Κουβέλης

Ελλάδα
Στον εισαγγελέα για τον "κουμπαρά" Τσίπρας, Καμμένος, Κουβέλης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. Φώτης Κουβέλης, ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. Πάνος Καμμένος και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Δραγασάκης έχουν κληθεί στο πλαίσιο της έρευνας σχετικά με τις καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών προκειμένου να επιτύχουν την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας.

Την Πέμπτη έχουν κληθεί για εξηγήσεις στον εισαγγελέα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς.

Το δημοσιογραφικό απόρρητο επικαλέστηκε ενώπιον του εισαγγελέα Εφετών, Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου, ο διευθυντής της εφημερίδας «Kontra News», Αιμίλιος Λιάτσος, ο οποίος κατέθετε επί μιάμιση ώρα για τις καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών, στο πλαίσιο της έρευνας που διατάχθηκε από τον Άρειο Πάγο.

Η κλήση στον κ. Λιάτσο, που είναι ο πρώτος μάρτυρας στον εισαγγελέα, αφορά δημοσίευμα της εφημερίδας «Kontra Νews» για απόπειρα χρηματισμού βουλευτών, προκειμένου να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Καλώς διατάχθηκε η δικαστική έρευνα. Θα αναζητηθεί η αλήθεια και ελπίζω να υπάρχουν αποτελέσματα. Είναι σε εξέλιξη η δικαστική έρευνα και δεν μπορώ να αποκαλύψω τι κατέθεσα. Επικαλέστηκα το δημοσιογραφικό απόρρητο, αλλά θεωρώ την πηγή μου απολύτως αξιόπιστη», τόνισε ο κ. Λιάτσος. Παράλληλα, ο νομικός εκπρόσωπος της εφημερίδας, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, που συνόδευσε το δημοσιογράφο στο Εφετείο, δήλωσε: «Όσα αναφέρονται στο ρεπορτάζ προέρχονται από αφηγήσεις αξιόπιστων ανθρώπων. Ο κ. Λιάτσος, όμως, δεν παραβίασε τα ιερά και όσια της δημοσιογραφίας. Δεν αποκάλυψε την πηγή του».

Στον εισαγγελέα κλήθηκε να καταθέσει αύριο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, ενώ την ερχόμενη Δευτέρα έχει κληθεί να καταθέσει ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο οποίος σε προγενέστερο χρόνο είχε προβεί σε ανάλογες καταγγελίες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News