default-image

Στον Σαμαρά σήμερα η Αμάλ Κλούνι

Ελλάδα
Στον Σαμαρά σήμερα η Αμάλ Κλούνι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόταση να προσφύγει η ελληνική κυβέρνηση σε διεθνές δικαστήριο, για να διεκδικήσει την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο, έριξε στο τραπέζι των συζητήσεων η νομική ομάδα της Αμάλ Κλούνι, κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο υπουργείο Πολιτισμού.

Η Αμάλ Κλούνι εμφανίστηκε προσερχόμενη στη συνάντηση με τον κ. Τασούλα, αισιόδοξη για την έκβαση της προσπάθειας.

Παράλληλα, ο διαπρεπής νομικός Νόρμαν Πάλμερ εξέφρασε την αισιοδοξία του για «συναινετική λύση» στο θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα, αλλά είπε ότι θα πρέπει να εξεταστούν και άλλες επιλογές.

Από την πλευρά του, ο Τζέφρι Ρόμπερτσον δήλωσε στην βρετανική Telegraph: «Συμβουλεύουμε τον υπουργό και συζητάμε πώς θα προχωρήσουμε. Η UNESCO έχει ζητήσει από τη βρετανική κυβέρνηση να συμμετάσχει σε διαμεσολάβηση και έχει δώσει διορία μέχρι τις 30 Μαρτίου για να απαντήσει».

Ο βρετανός νομικός πρόσθεσε ότι είναι «ανήθικο» να συνεχίζει το Βρετανικό Μουσείο να αρνείται να επιστραφούν στην Ελλάδα τα Γλυπτά του Παρθενώνα. 

«Είναι ανήθικο να εμποδίζει το Βρετανικό Μουσείο την επανένωσή τους. Πρόκειται για ένα θέμα που ο πλανήτης πρέπει να στηρίξει» δήλωσε.

Στο μεταξύ, με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά θα συναντηθούν στις 11:30 το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου, η ομάδα των βρετανών νομικών που έχουν έρθει στην Αθήνα για να υποβάλλουν νομικές προτάσεις για την διεκδίκηση των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο. 

Θα ακολουθήσει ξενάγηση στις 13:00 στο Μουσείο της Ακρόπολης από τον Δημ. Παντερμαλή.

Στις 13:30 θα παραχωρηθεί συνέντευξη Τύπου στο αμφιθέατρο του Μουσείου.

Στις 14:00 έχει προγραμματιστεί γεύμα στο εστιατόριο του Μουσείου και στις 16:00 θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News